Ο Μάικλ Μάσι, ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1 που έκρινε τον τίτλο του 2021 υπέρ του Μαξ Φερστάπεν, εξήγησε όλα όσα βίωσε μετά την αμφιλεγόμενη απόφασή του τον περσινό Δεκέμβριο στο GP του Άμπου Ντάμπι.

Ο Αυστραλός, που τον Φεβρουάριο απομακρύνθηκε από τη θέση του Αγωνιστικού Διευθυντή και στις αρχές Ιουλίου και από την ίδια τη FIA, αποκάλυψε ότι τις επόμενες μέρες μετά τον περσινό αγώνα στο Εμιράτο δεχόταν ασταμάτητα μηνύματα απειλών για τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του, πρόστυχη λεκτική βία, και αισθανόταν «ο πιο μισητός άνθρωπος του κόσμου».

Μετά την αποχώρηση από τη FIA, ο Μάσι τοποθετήθηκε για το θέμα με επίσημες δηλώσεις, αλλά τώρα -σε συνέντευξή του στην αυστραλιανή Daily Telegraph- αποκάλυψε τη φρικώδη λεκτική βία που έζησε εκείνον τον καιρό.

«Αισθανόμουν σαν να ήμουν ο πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο», είπε. «Λάμβανα απειλές για τη ζωή μου. Μηνύματα ανθρώπων που έγραφαν ότι θα κυνηγήσουν εμένα και την οικογένειά μου. Ήταν σοκαριαστικά.

«Ρατσιστικά, μηνύματα λεκτικής βίας, πρόστυχα, με αποκάλεσαν με κάθε [προβλητικό] επίθετο που υπάρχει. Και ερχόντουσαν διαρκώς. Όχι μόνο στο Faebook, αλλά και στο LinkedIn, το οποίο υποτίθεται ότι είναι μια επαγγελματική πλατφόρμα για εργασία. Ήταν ο ίδιος τύπος κακοποίησης», συμπλήρωσε.

Ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της FIA, επίσης, αποκάλυψε τη μεγάλη του δυσκολία να αντιμετωπίσει όλα όσα συνέβαιναν μετά τον αγώνα του Άμπου Ντάμπι: «Δεν ήθελα να μιλήσω σε κανέναν. Ούτε καν στην οικογένεια και στους φίλους μου. Μίλησα μόνο στους πολύ στενούς μου συγγενείς, αλλά πολύ συνοπτικά. Ήθελα να μείνω αποκλεισμένος από όλα. Δεν είχα καμία διάθεση να τους μιλήσω. Ήθελα μόνο να είμαι μόνος, και αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Αυτό που συνέβη με έκανε πολύ πιο δυνατό άνθρωπο», κατέληξε.