Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, δεν επιθυμεί να δει οδηγό που έχει συμβόλαιο με τη Red Bull να οδηγεί μονοθέσιο με κινητήρα Mercedes.

O Άλεξ Άλμπον είναι ο βασικός στόχος της Williams για τη σεζόν του 2022, ώστε να αντικαταστήσει τον Τζόρτζ Ράσελ. Ο Βρετανός αναμένεται να μετακομίσει στη Mercedes την επόμενη χρονιά και θα αντικαταστήσει τον Βάλτερι Μπότας.

Ο Άλμπον αποχώρησε από τη Formula 1 στο τέλος του 2020, καθώς η Red Bull Racing προτίμησε τις υπηρεσίες του Σέρτζιο Πέρεζ δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ταϊλανδός έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Williams και της Alfa Romeo σύμφωνα με τον επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, όμως η Mercedes βάζει εμπόδια.

Ο επικεφαλής των πρωταθλητών, Τότο Βόλφ, δεν επιθυμεί να δει οδηγός που δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Red Bull Racing να οδηγεί μονοθέσιο με κινητήρα Mercedes.

«Όπως έχω προαναφέρει, ο Άλμπον αξίζει να βρίσκεται στη Formula 1. Αλλά είναι περίεργο ένας οδηγός της Red Bull να οδηγεί μονοθέσιο με μονάδα ισχύος της Mercedes. Είμαστε χαρούμενοι να δουλέψουμε μαζί του, εάν αποδεσμευθεί από τo συμβόλαιό του με τη Red Bull», δήλωσε ο Βολφ στo πλαίσιο του GP Ολλανδίας.

Ο εκλεκτός της Mercedes για τη θέση της Williams είναι ο πρωταθλητής της Formula E, Νικ Ντε Βρις, σύμφωνα με τον Βόλφ. «Υποστηρίζουμε τον Νικ Ντε Βρις φυσικά, και βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Williams για να οδηγήσει εκεί. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να ξεκαθαριστούν».