Ο Ζοάν Μιρ στέφτηκε και πρώτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος πρωταθλητής στο δεύτερο αγώνα της Βαλένθια και μας τονίζει ότι δεν μειώνεται η αξία του επειδή ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν εκτός αγωνιστικής δράσης.

Χωρίς ρίσκα και με πολύ προσεκτικές κινήσεις, ο Ζοάν Μιρ κατάφερε να σκαρφαλώσει από τη 12η θέση εκκίνησης στην έβδομη, η οποία αρκούσε για να του δώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για το 2020! Ο νέος πρωταθλητής λοιπόν, που κατακτά για πρώτη φορά τίτλο στο MotoGP βάζοντας ένα φρένο στα σερί του Μαρκ Μάρκεθ, δηλώνει ενθουσιασμένος και φέρνει τη Suzuki ξανά σε ένα κορυφαίο επίπεδο.

Κάποιοι πάντως, δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν υποτιμητικά σχόλια για τον Μιρ. Οι πικρόχολες δηλώσεις δεν ήταν λίγες και κυρίως, έλεγαν ότι ο αναβάτης της Suzuki κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα επειδή έλειπε ο Μαρκ Μάρκεθ της Honda. Εκεί λοιπόν στάθηκε ο φετινός πρωταθλητής και πολύ σωστά, τόνισε:
«Ήταν εδώ, αλλά έπεσε, έκανε λάθος. Τραυματίστηκε»

«Ο Μαρκ ήταν εδώ στον πρώτο αγώνα. Ρίσκαρε για να κερδίσει. Έκανε λάθος, έπεσε και χτύπησε. Του κόστισε το πρωτάθλημα όλο αυτό. Το βλέπω σαν μέρος του παιχνιδιού, σαν κομμάτι του MotoGP. Για εμένα αυτός ο τίτλος δεν έχει μικρότερη αξία επειδή τον κατέκτησα ενώ ο Μάρκεθ δεν ήταν εδώ. Εδώ ήταν, αλλά τραυματίστηκε» είπε ο Ζοάν Μιρ. Να θυμίσουμε ότι ο Μιρ έφερε τίτλο στη Suzuki μετά από 20 χρόνια και έγινε ο τέταρτος Ισπανός στην ιστορία που παίρνει πρωτάθλημα οδηγών στο MotoGP.