Ο Ζοάν Μιρ σχολίασε τις πιθανότητες του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, μετά τα πρώτα Grand Prix.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο αναβάτης της Suzuki, Ζοάν Μιρ:

«Έδωσα το 100% σε κάθε γύρο, μιας και δεν είναι εύκολα τα πράγματα όταν ξεκινάς από την ενδέκατη θέση. Όταν είδα ότι ο Πέκο, ο Μάβερικ, ο Πολ και ο Φάμπιο ξέφυγαν μπροστά, προσπάθησα να μείνω ψύχραιμος. Στα μισά του αγώνα άρχισα να νιώθω καλύτερα στη μοτοσυκλέτα και μείωνα τη διαφορά. Στους τελευταίους γύρους ήταν ωραίες οι μάχες μας. Είμαι χαρούμενος με τη δεύτερη θέση, αλλά ανυπομονώ για την πρώτη νίκη. Τώρα όμως το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε αυτές τις εμφανίσεις.

Μετά την Αυστρία και το βάθρο που πέτυχα εκεί, άρχισα να πιστεύω ότι μπορώ να το ξανακάνω. Δεν ήταν εύκολο, αλλά η Suzuki είναι η πιο ισορροπημένη μοτοσυκλέτα σε όλες τις πίστες. Έγινε ένα κλικ στο κεφάλι μου μετά από αυτά και τώρα ο στόχος μου είναι να μπαίνω στην τριάδα. Ας δούμε τώρα τι θα γίνει στη Βαρκελώνη. Πρέπει να βελτιωθούμε στις κατατακτήριες.

Αν τα καταφέρουμε τότε θα παλεύω για νίκες. Ενδεχομένως και από την Βαρκελώνη. Θεωρώ ότι παλεύω για τον τίτλο, αν και δεν θέλω να το σκέφτομαι πάρα πολύ. Είμαστε στα μισά του πρωταθλήματος και είμαι πολύ κοντά. Ίσως από σήμερα να ξεκινά η σεζόν για εμάς».