Ο Πέκο Μπανάια ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος μετά τη νίκη του στο GP Algarve, καθώς ήταν το καλύτερο αγωνιστικό τριήμερο στην καριέρα του στο MotoGP.

Ο 18ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του MotoGP ολοκληρώθηκε στην πίστα του Πορτιμάο, με τον Πέκο Μπανάια της Ducati να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Ο Ιταλός εκκίνησε από την pole position τον αγώνα και έχοντας εξαιρετικό ρυθμό έφτασε σε μια άνετη νίκη μπροστά από τον Ζοάν Μιρ της Suzuki και τον Τζακ Μίλερ με τη δεύτερη Ducati. Παράλληλα εξασφάλισε μαθηματικά τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών, όμως η πτώση του στον προηγούμενο αγώνα του κόστισε ιδιαίτερα στη μάχη του Τίτλου.

Μετά τον αγώνα, ο Μπανάια ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με την απόδοσή του καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου. «Όταν νιώθεις τόσο καλά πάνω στη μοτοσικλέτα, τότε όλα είναι εύκολα. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη δουλειά μας. Δυσκολεύτηκα στην αρχή, αλλά στη συνέχεια ένιωθα καλύτερα τα ελαστικά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τη νίκη. Αυτό ήταν το καλύτερο αγωνιστικό τριήμερό μου στο MotoGP, απόλαυσα κάθε γύρο ακόμα και στις ελεύθερες δοκιμές».

Ο αναβάτης της Ducati έμαθε για την πτώση του Φάμπιο Κουαρταραρό στον αγώνα και δήλωσε. «Εάν είχα κερδίσει στο Μιζάνο, τότε, ο Κουαρταραρό δεν θα είχε πτώση στον αγώνα, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Πλέον όμως αγωνίζομαι δίχως πίεση για το Πρωτάθλημα».

Η Ducati έκανε το 1-2 στο Πορτιμάο και εξασφάλισε το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών για το 2021, ενώ στη Βαλένθια ετοιμάζεται να κατακτήσει και το Πρωτάθλημα Ομάδων.