Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Γκέρχαρντ Μπέργκερ, έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να δώσει πάλι λάμψη στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, DTM. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζει να στήσει ένα πρωτάθλημα Race of Champions με δέκα αγώνες, στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων πολύ γνωστοί οδηγοί, προερχόμενοι ακόμη και από τη Formula 1. Ήδη έχει κλειδώσει ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Τζένσον Μπάτον, που θα κατέβει και με δική του ομάδα, ενώ θα συμμετάσχει και ο Αλεξάντερ Άλμπον με Ferrari και την υποστήριξη της Red Bull.

Άλλο βαρύ όνομα, με το οποίο συζητά ο Μπέργκερ, είναι ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Zακ Βιλνέβ. Μάλιστα ο Καναδός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με υποψήφιους χορηγούς για να προσχωρήσει στο DTM. Κρούση έχει γίνει και στο Νίκο Χούλκενμπεργκ, που έχει μείνει εφέτος χωρίς ομάδα στη Formula 1, όμως ο Γερμανός θέλει να μείνει ελεύθερος από άλλες υποχρεώσεις, ώστε να είναι σε θέση να αντικαταστήσει κάποιον βασικό οδηγό όπως συνέβη τρεις φορές το 2020.

Ο Μπέργκερ παρακολουθεί στενά τα δρώμενα στη Formula 1 και δεν δίστασε να απαντήσει πρόσφατα και σε ερωτήσεις, όπως πόσο καλός είναι πραγματικά ο Λιούις Χάμιλτον και αν θα μπορούσαν να τον νικήσουν κάποιοι άλλοι οδηγοί, εφόσον ανήκαν και οι ίδιοι στη Mercedes.

Ο 61χρονος απάντησε ως εξής στο σχετικό ερώτημα: «Ο Λιούις είναι φυσικά παγκόσμιας κλάσης. Στην απίστευτη ταχύτητά του και στο εξαιρετικό του ταλέντο έχει προστεθεί πλέον και η εμπειρία. Ο teammate του, Βάλτερι Μπότας, δεν είναι προφανώς αργός όμως στην τελική δεν έχει καμία τύχη απέναντι στον Χάμιλτον. Το ίδιο θα συνέβαινε και με τους περισσότερους».

Είναι ωστόσο ο Βρετανός με τα επτά πλέον παγκόσμια πρωταθλήματα ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών στη Formula 1; Σύμφωνα με τον Μπέργκερ, «είχαμε τον Φάντζιο, τον Προστ, τον Μίκαελ Σουμάχερ, τον Αλόνσο, τον Φέτελ και άλλους, που σφράγισαν μία συγκεκριμένη εποχή. Ο Χάμιλτον βρίσκεται κατά την άποψή μου πολύ ψηλά. Όμως ο καλύτερος όλων των εποχών για εμένα παραμένει ακόμη ο Άιρτον Σένα».

«Ο Άιρτον δεν είχε αδύνατα σημεία και επιπλέον μάγευε τον κόσμο με το απίστευτο χάρισμά του», εξήγησε ο Μπέργκερ που ήταν το 1990 και το 1991 teammate του Βραζιλιάνου στη McLaren.