Πλέον έχει αρχίσει να γίνεται δεδομένο στη Formula 1 ότι η Mercedes θα έχει τις πρώτες θέσεις και οι άλλες ομάδες θα ακολουθούν, ο Βαλτέρι Μπότας όμως, ακόμη… εκπλήσσεται.

Η Μόντσα στην Ιταλία είναι ακόμη μια πίστα που η Mercedes έχει δείξει από νωρίς την κυριαρχία της. Στις πρώτες δύο περιόδους των ελεύθερων δοκιμαστικών οι οδηγοί της ομάδας κατάφεραν να πάρουν τις δύο κορυφαίες θέσεις και ομολογουμένως, θα λέγαμε ψέματα αν υποστηρίζαμε ότι δεν το περιμέναμε.

Ωστόσο ο Βαλτέρι Μπότας, που έκανε τον κορυφαίο χρόνο στο FP1 και τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στο FP2, δεν το θεωρούσε αναμενόμενο. Λέει ότι οι επιδόσεις της ομάδας του είναι… έκπληξη, με βάση τη διαφορά που είχαν από τον ανταγωνισμό.

«Έχω μια αστάθεια του πίσω μέρους σε κάποιες στροφές»

«Ένιωθα αρκετά καλά κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Είμαι σίγουρος όμως ότι μπορούμε και να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισα προσωπικά είναι η σχετική αστάθεια του πίσω μέρους σε συγκεκριμένες στροφές. Σε κάθε περίπτωση η ταχύτητά μας και οι χρόνοι μας είναι εντυπωσιακά καλύτερες από τον ανταγωνισμό, με εξέπληξε αυτό. Εννοείται πάντως ότι το Σάββατο θα δούμε καλύτερα το που είμαστε» είπε ο Φινλανδός οδηγός.

«Θεωρώ ότι ο γύρος μου στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών δεν ήταν τέλειος. Από τη δική μου πλευρά έχω ακόμη πολλά να δείξω. Πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει για όλη την ομάδα» πρόσθεσε. Στη συνέχεια μίλησε για το ζήτημα διαχείρισης των ελαστικών στην πίστα της Μόντσα. «Εδώ δεν πρέπει να κάνουμε τόση οικονομία στο λάστιχο. Είναι εντελώς διαφορετικός τύπος πίστας σε σχέση με το Βέλγιο, δεν υπάρχουν τόσες γρήγορες στροφές, δεν τα πιέζεις τόσο. Οπότε, η διαχείριση είναι πιο εύκολη».