Η Nissan Formula E Team αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο χρώμα της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E 2022/23, με ένα εντυπωσιακό μοτίβο από άνθη κερασιάς.

Γνωστό και ως Sakura, η επιλογή της ομάδας να ενσωματώσει αυτό το εμβληματικό λουλούδι στην εμφάνισή της για την 9η σεζόν, δεν είναι μόνο ένα νεύμα στο Ιαπωνικό DNA της, αλλά σηματοδοτεί και μια νέα αρχή.

Η επερχόμενη εκστρατεία θα σηματοδοτήσει την έναρξη της πολυαναμενόμενης εποχής Gen3 και θα είναι επίσης η πρώτη φορά για τη Nissan στη Formula E που θα αγωνίζεται ως μία ομάδα και με το νέο της όνομα. Το εντυπωσιακό νέο χρώμα του NISSAN e-4ORCE 04 αναδεικνύει και υπογραμμίζει μια νέα εποχή όχι μόνο για το πρωτάθλημα, αλλά και για την ίδια την ομάδα.

“Η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στο επίκεντρο του μακροπρόθεσμου οράματος της Nissan, με τη Formula E να διαδραματίζει διευρυνόμενο ρόλο σε αυτό”, δήλωσε ο Ashwani Gupta, Γενικός Διευθυντής της Nissan. “Η 9η σεζόν σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη συμμετοχή της Nissan στο πρωτάθλημα. Θα είναι η πέμπτη μας συμμετοχή στη Formula E, αλλά η πρώτη μας ως ομάδα. Έχουμε μακρά ιστορία στους αγώνες και επίσης μας αρέσει να τολμάμε να κάνουμε αυτό που δεν κάνουν οι άλλοι. Το νέο μας χρώμα τιμά την Ιαπωνική μας κληρονομιά και είμαι σίγουρος ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός θα ξεχωρίσει όπως ποτέ άλλοτε. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την έναρξη της σεζόν και είμαι βέβαιος ότι έχουμε όλα όσα χρειάζεται για μια πολύ επιτυχημένη εποχή Gen3, για εμάς στη Nissan.”

Ο Tommaso Volpe, γενικός διευθυντής της Nissan Formula E και διευθύνων σύμβουλος της Nissan Formula E Team, σχολίασε επίσης: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς διαφορετικό και μοναδικό για αυτή τη σεζόν, για να σηματοδοτήσουμε μια τόσο σημαντική στιγμή για εμάς στη Formula E, αλλά και για να τιμήσουμε το Ιαπωνικό μας DNA. Η επερχόμενη εκστρατεία είναι μια μεγάλη στιγμή για τη διοργάνωση, με την παρουσίαση των αυτοκινήτων Gen3. Αλλά είναι επίσης σημαντικό για εμάς στη Nissan, με την ομάδα να αγωνίζεται με το νέο της όνομα, καθώς αναλαμβάνουμε την πλήρη κυριότητα όλων των λειτουργιών μας στη Formula E. Όλοι εμείς στη Nissan είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό το νέο ξεκίνημα, έχουμε πολύ κίνητρο για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα πρόκληση και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε».

Νέοι οδηγοί για την Nissan Formula E Team

Η Nissan Formula E Team έχει επίσης ένα νέο δίδυμο οδηγών για την επερχόμενη σεζόν, συνδυάζοντας την εμπειρία με τον νεανικό ενθουσιασμό, με τον νικητή των αγώνων της Formula E, Norman Nato, και τον δευτεραθλητή της Super Formula το 2022, Sacha Fenestraz, να εντάσσονται στην ομάδα. Ο Γάλλος Nato θα αγωνιστεί στο μονοθέσιο #17, ενώ ο Γαλλο-Αργεντινός Fenestraz θα πάρει το τιμόνι του μονοθεσίου #23.

Nato και Fenestraz θα έχουν τις πρώτες τους διαδρομές με το νέο μονοθέσιο Gen3 κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών, πριν από την σεζόν, στο Circuit Ricardo Tormo στη Βαλένθια, στις 13-16 Δεκεμβρίου. Η 9η σεζόν πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία της Formula E μέχρι σήμερα, με 17 προγραμματισμένους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των παρθενικών στην Ινδία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, πριν το κλείσιμο της χρονιάς στο αγαπημένο E-Prix του Λονδίνου.

Η Shell και η Woolmark Company συνεργάζονται με την ομάδα της Nissan Formula E

Για την ερχόμενη σεζόν, η Nissan Formula E Team θα υπολογίζει στην πολύτιμη υποστήριξη δύο ισχυρών τεχνικών συνεργατών. Η ομάδα θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τον καθιερωμένο συνεργάτη της Shell, ενώ είναι επίσης περήφανη που ανακοινώνει μια συναρπαστική νέα συνεργασία με την The Woolmark Company.

Η Shell θα συνεχίσει τη μακροχρόνια συνεργασία της με την ομάδα στην 9η σεζόν, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της στη Formula E. Η συνεργασία υποστηρίζει τη Shell στη συνεχή ανάπτυξη των εξειδικευμένων λιπαντικών της για ηλεκτρικά οχήματα (Shell E-fluids), που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των EVs και του διευρυνόμενου δικτύου της για την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων (Shell Recharge), καθώς στοχεύει να γίνει παγκόσμια ηγέτιδα στις υπηρεσίες φόρτισης EV. Ο István Kapitány, Global Executive Vice President της Shell Mobility δήλωσε: «Μέσω της συνεργασίας μας με τη Nissan στη Formula E, χρησιμοποιούμε την εμπειρία που αποκτήσαμε στην πίστα για να δημιουργήσουμε καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες για τους ΕV πελάτες μας, στο δρόμο. Η Formula E είναι ένα σημαντικό πεδίο δοκιμών για την ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων καθαρότερης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των Shell Recharge, Shell E-fluids και άλλων νέων ενεργειακών προϊόντων.”

Η Woolmark Company ενώνεται με τη Nissan Formula E για τη 9η σεζόν, ως τεχνικός συνεργάτης της για την ανάπτυξη ενός κιτ υψηλής απόδοσης για την ομάδα, χρησιμοποιώντας μαλλί Merino. Μαλακό στο δέρμα, το μαλλί Merino προσφέρει ασυναγώνιστες ιδιότητες διαχείρισης υγρασίας, θερμορύθμισης και αναπνοής, καθιστώντας το μια τέλεια επιλογή σε ένα περιβάλλον κορυφαίων επιδόσεων. Για πρώτη φορά, το μαλλί Merino δοκιμάστηκε μέσω της αγωνιστικής φόρμας της Nissan Formula E Team. «Η τεχνική μας ομάδα εργάστηκε με προσήλωση για να δημιουργήσει ένα κιτ ομάδας προσανατολισμένο στην απόδοση, προσφέροντας ένα εξαιρετικό προϊόν, χάρη στα εγγενή τεχνικά και οικολογικά διαπιστευτήρια της ίνας”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Woolmark Company, John Roberts. “Η καινοτόμος φύση του μαλλιού Merino είναι παράλληλη με την τεχνολογία πίσω από τη Formula E, χάρη στις τεχνικές κατασκευής και τη μηχανική μεταξύ των ομάδων μας».

Σχολιάζοντας τους συνεργάτες της Nissan Formula E Team για την 9η σεζόν, ο Volpe πρόσθεσε: “Για εμάς στη Nissan είναι πολύ σημαντικό να συνεργαζόμαστε με εταιρείες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες, προτεραιότητες και μακροπρόθεσμους στόχους με μας, ειδικά όταν πρόκειται για βιωσιμότητα και ηλεκτροκίνηση.

“Είμαστε περήφανοι που έχουμε την υποστήριξη τόσο της Shell όσο και της The Woolmark Company και που συνεργαζόμαστε με δύο ομοϊδεάτες εταίρους που, όπως εμείς, δεσμεύονται να οικοδομήσουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας”, κατέληξε ο Volpe.

Η Nissan αγωνίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό. Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Η Nissan στοχεύει στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών, για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.