Ο Λάντο Νόρις δήλωσε συντετριμμένος για την απώλεια της νίκης στο Σότσι, αν και υπερασπίστηκε την απόφαση του να μείνει στη πίστα με τα σλικ ελαστικά, την ώρα που την πήρε.

Ο Λάντο Νόρις έχασε μια τεράστια ευκαιρία να πάρει την πρώτη του νίκη στη Formula 1, όταν στους τελευταίους γύρους του GP Ρωσίας επέλεξε να μείνει στην πίστα με σλικ ελαστικά στο μονοθέσιο της Mclaren, όταν ξεκίνησε να βρέχει. Η απόφαση αυτή αποδείχτηκε λανθασμένη, γιατί η βροχή έπεσε τελικά πολύ δυνατά στο Σότσι και το μονοθέσιο ήταν αδύνατο να οδηγηθεί με αυτά τα ελαστικά. Έτσι, τον αγώνα κέρδισε ο Λούις Χάμιλτον, που ένα γύρο νωρίτερα είχε κάνει τη σωστή κίνηση και είχε μπει στα pit για να βάλει ενδιάμεσα ελαστικά το μονοθέσιό του.

Ο Νόρις, ωστόσο, μετά τον αγώνα υπερασπίστηκε την απόφαση, γιατί τη στιγμή που λήφθηκε τα δεδομένα έδειχναν ότι τα σλικ ήταν τα κατάλληλα ελαστικά για τις συνθήκες της πίστας. «Όλα άλλαξαν μέσα σε ένα γύρο. Όταν ο Λούις μπήκε στα pit, τα σλικ ελαστικά ήταν τα καλύτερα. Σε εκείνο το γύρο με ρώτησαν από την ομάδα αν θέλω να αλλάξω σε ενδιάμεσα, αλλά με το γύρο που μόλις είχα κάνει ήμουν σίγουρος ότι είχα τα κατάλληλα ελαστικά. Φυσικά τώρα ξέρουμε ότι αυτή ήταν η λάθος απόφαση. Αλλά με την πληροφόρηση που είχαμε εκείνη τη στιγμή δεν ήταν ρίσκο η απόφαση που πήραμε».

Δεν έκρυψε πάντως τα συναισθήματά του μετά την απώλεια της νίκης: «Δεν είμαι χαρούμενος. Κατά κάποιο τρόπο είμαι συντετριμμένος», ήταν τα πρώτα λόγια του.