Κόβει την ανάσα το νέο συμβόλαιο, που διαπραγματεύεται ο Χάμιλτον με τη Mercedes. Αν ισχύουν όσα γράφονται στον αγγλικό Τύπο, τότε σύντομα θα υπογράψει ο 35χρονος πιλότος για άλλα τρία χρόνια με περίπου 70 εκατ. ευρώ ετησίως!

Τη μπάνκα στον αέρα θα τινάξει ο Λιούις Χάμιλτον. Όπως αναφέρουν αγγλικά μέσα ενημέρωσης, το νέο συμβόλαιο του 35χρονου οδηγού της Formula 1 με την ομάδα της Mercedes θα περιλαμβάνει θεαματικά καλύτερους οικονομικούς όρους συγκριτικά με το τρέχον. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και εφόσον συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, θα εισπράξει ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 για τρία χρόνια συνολικά γύρω στα 208 εκατομμύρια ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσόν αντιστοιχεί σε περίπου:

70 εκατ. ευρώ τον χρόνο

5,83 εκατ. ευρώ τον μήνα

1,35 εκατ. ευρώ τη βδομάδα

192.000 ευρώ την ημέρα

8.000 ευρώ την ώρα

134 ευρώ το λεπτό

Το ισχύον συμβόλαιο του Λιούις Χάμιλτον  λήγει στα τέλη του 2020 και αυτή την εποχή βρίσκονται οι δύο πλευρές σε συζητήσεις για την ανανέωσή του. Η Mercedes δεν έχει επί της ουσίας κάποια άλλη ισάξια εναλλακτική προς τον Βρετανό, οπότε εκτιμάται ότι θα τα βρει μαζί του και θα πέσουν σύντομα οι υπογραφές.

Δεν έχει άγχος ο Χάμιλτον

Ο Χάμιλτον δεν έχει πάντως κανένα στρες και δηλώνει χαρακτηριστικά για το νέο του συμβόλαιο: «Είναι τρελή όλη αυτή η φλυαρία. Όμως δεν με αγχώνει αυτό. Εμπιστεύομαι τον Τότο Βολφ και αυτή η εμπιστοσύνη υπάρχει μεταξύ μας. Μιλήσαμε ήδη για τους στόχους μας. Άρα δεν υπάρχει καμία βιασύνη. Είμαι σίγουρος, ότι καθήσουμε μαζί στο προσεχές μέλλον».

O Λιούις Χάμιλτον με τον Τότο Βολφ.

Από την πλευρά του πιστεύει και ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να κλείσει η συμφωνία και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω, πού θα πάει. Και αυτός γνωρίζει, πού βρίσκομαι. Το ζητούμενο είναι τώρα, να βρούμε ένα χρονικό σημείο στο οποίο θα μπορέσουμε να καθίσουμε μαζί μερικές ώρες. Ετσι, όπως στο παρελθόν. Εχουμε αρκετό σεβασμό μεταξύ μας».

Μερικές ώρες, οι οποίες βάσει του νέου συμβολαίου θα κοστίζουν στη Mercedes από του χρόνου και μετά γύρω στις 8.000 ευρώ η κάθε μία. Αυτό είναι ωρομίσθιο!