Ο Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia Ferrari αρνήθηκε πως «ψάχνεται» να αλλάξει αγωνιστικό περιβάλλον όταν ολοκληρωθεί το υπάρχον συμβόλαιό του.

Ο Σαρλ Λεκλέρ το 2019 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Scuderia Ferrari έως το 2024. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο σε διάρκεια συμβόλαιο που υπέγραψε ποτέ οδηγός με την ιταλική ομάδα.

Την περασμένη σεζόν, στην «αυγή» της νέας εποχής της Formula 1, η Ferrari αναγεννήθηκε και δημιούργησε ένα μονοθέσιο που είχε τις βάσεις να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ωστόσο, στο δεύτερο μισό της χρονιάς, ο ρυθμός εξέλιξης δεν ήταν ο ιδανικός. Σε συνδυασμό με λάθη και το κακό κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας, ο Λεκλέρ δεν μπόρεσε να παλέψει για τον τίτλο.

Φέτος, το ξεκίνημα της ιταλικής ομάδας στο πρωτάθλημα ήταν απογοητευτικό. Η SF23 υστερούσε έναντι του ανταγωνισμού και ο Λεκλέρ μετρούσε μόλις ένα τερματισμό στους τρεις πρώτους αγώνες. Τα κακά αποτελέσματα έδωσαν αφορμή στις… κακές γλώσσες να μιλήσουν για ρίξεις στις σχέσεις του Μονεγάσκου με τη Ferrari.

Οι φήμες από την Ιταλία, τον θέλουν να είναι σε συνομιλίες με τη Mercedes-AMG για να αντικαταστήσει τον Λιούις Χάμιλτον. Πολλά σενάρια θέλουν τους δύο οδηγούς να ανταλλάσουν cockpit από το 2024.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, ο Λεκλέρ ρωτήθηκε αν είχε συνομιλίες με τη Mercedes και τι θα κάνει μετά το τέλος του τρέχοντος συμβολαίου του. Ο 25χρονος απάντησε: «Όχι, δεν έχω μιλήσει ακόμα με τη Mercedes. Προς ώρας δεν έχω πει τίποτα. Αυτή τη στιγμή είμαι επικεντρωμένος στη Ferrari. Εμπιστεύομαι το πρότζεκτ μας έχω αυτοπεποίθηση για το μέλλον. Για το μετά θα δούμε. Είμαι επικεντρωμένος όμως στη Ferrari. Αγαπώ τη Ferrari».