Ο ίδιος ο Ρόσι, και όχι η η μοτοσικλέτα της Yamaha, ευθύνεται για την κάκιστη μέχρι τώρα πορεία του Ιταλού οδηγού, σύμφωνα με τον Λόρις Ρετζιάνι.

Φέτος ο Βαλεντίνο Ρόσι πέρασε τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του. Χωρίς να καταφέρει να κερδίσει σε κάποιον αγώνα, ούτε καν να ξεχωρίσει, ο «Γιατρός» έπαιρνε μέτρια αποτελέσματα και μέτρησε και αρκετές πτώσεις. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχασε και κάποιους αγώνες λόγω του κορονοϊού, από τον οποίο και νόσησε. Ο Λόρις Ρετζιάνι ωστόσο φαίνεται να έχει μια ελαφρώς διαφορετική άποψη.

«Φοβάμαι πως ο Βαλεντίνο έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο της καριέρας του. Τον βλέπω που βρίσκεται σε σχέση με τους άλλους της Yamaha. Αυτό με κάνει να σκέφτομαι πως δεν είναι πια σημείο αναφοράς στην Yamaha, που κέρδισε και αρκετούς αγώνες φέτος, μια χρονιά που τα πήγε πολύ καλά ο Μορμπιντέλι. Η μοτοσυκλέτα είναι καλή. Το πρόβλημα ήταν να τη μάθεις, να μάθεις πώς να διαχειριστείς τα ηλεκτρονικά και πώς να φροντίζεις τα ελαστικά στον αγώνα. Αυτό δεν το κατάφεραν και είναι φανερό, αφού ήταν πολύ πίσω όλοι σχεδόν και ειδικά ο Βαλεντίνο» ήταν τα λόγια του Λόρις Ρετζιάνι.