Ο Λούις Χάμιλτον πούλησε την εντυπωσιακή ειδικής έκδοσης Zonda 760LH έναντι ενός εξωφρενικού αντίτιμου.

Μέσω μίας και μόνο αγοραπωλησίας, ο Λούις Χάμιλτον καρπώθηκε ένα χρηματικό ποσό που οι υπόλοιποι μόνο μέσω… τζόκερ μπορούμε να ονειρευτούμε! Συγκεκριμένα, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 αποχωρίστηκε την αγαπημένη του Pagani Zonda 760LH αλλά την πούλησε 8.6 εκατομμύρια ευρώ πιο ακριβά απ’ ότι την είχε αγοράσει!

Ένα μοναδικό θηρίο

Συνήθως οι πελάτες εταιρειών όπως η Pagani Automobili θέλουν τα χρήματά τους να πιάνουν τόπο. Δεν αρκεί το να κάνουν δικό τους ένα supercar – θέλουν στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, να μη μοιάζει με κανένα άλλο. Γι’ αυτό και όλα τα brands αυτού του επιπέδου, έχουν τμήματα εξατομίκευσης, ακριβώς για να καλύπτουν τα θέλω κάθε πελάτη.

Στην περίπτωση του Λούις, η Zonda του είχε πολλά μοναδικά στοιχεία. Είναι μία από τις πέντε 760 που κατασκευάστηκαν – αριθμός που αφορά στα άλογα που βγάζει ο V12 κινητήρας της AMG. Είναι σε συνδυασμό μαύρου/μωβ και είναι η μοναδική που στέλνει όλη της την ισχύ στον πίσω άξονα μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Και φυσικά, είναι ένα τόσο μοναδικό δημιούργημα, για έναν τόσο ξεχωριστό πελάτη, που δεν θα μπορούσε παρά να φέρει και την υπογραφή του: Pagani Zonda 760LH, με τα αρχικά του 37χρονου στο όνομά της!

Επτά χρόνια φαγούρα

Το ειδικής παραγγελίας θηρίο έφτασε στο γκαράζ του άσου της Formula 1 το 2014 και εθεάθη αρκετές φορές να το οδηγεί στους δρόμους του Πριγκιπάτου του Μονακό όπου και κατοικεί.

Μάλιστα, το 2015 είχε εμπλακεί σε ατύχημα με αυτή. Δεν είχαν διαρρεύσει πολλές λεπτομέρειες αλλά καθώς υπήρχαν πολλές εικασίες στα media, o Χάμιλτον είχε τοποθετηθεί μέσω Instagram, κάνοντας λόγο για επαφή με σταθμευμένο όχημα από την οποία δεν είχε προκύψει τραυματισμός.

Η ζημιά επιδιορθώθηκε και ενίοτε, όσοι τυχεροί πετύχαιναν τον Λούις στο δρόμο με τη Zonda του, απολάμβαναν τη μελωδία του V12 της. Βέβαια αυτό δεν γινόταν συχνά, γι’ αυτό και φημολογείται πως το κοντέρ δεν έχει γράψει τετραψήφιο αριθμό χιλιομέτρων.

Κόντρα στο οικολογικό του προφίλ

Παρότι αποτελούσε το εντυπωσιακότερο μοντέλο στο γκαράζ του, η Pagani Zonda 760LH είχε εξελιχθεί σε πρόβλημα για τον πρώην πρωταθλητή. Ένα supercar, με κινητήρα εσωτερικής καύσης, πήγαινε κόντρα στο αφήγημα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης το οποίο προωθεί τόσο ενεργά.

Ένα θηρίο με V12 στο σπίτι, δεν μπορούσε να συνάδει με την προώθηση των πράσινων τεχνολογιών και της ηλεκτροκίνησης. Και ο Χάμιλτον δεχόταν έντονη κριτική κάθε φορά που ο φωτογραφικός ή ο τηλεοπτικός φακός των εντόπιζαν με την «Ιταλίδα»

Έκανε χώρο για το Project One

Ο Χάμιλτον πούλησε την Pagani Zonda 760LH του σε άγνωστο έως τώρα αγοραστή που φημολογείται πως έχει βάση στη Μεγάλη Βρετανία, έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ. Επτά φορές πάνω σε σχέση με τα 1.4 εκ. που του είχε κοστίσει. Βέβαια τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα για τον Βρετανό όμως εκτός από το κέρδος, τα παραπάνω έχουν ένα ακόμα θετικό στοιχείο για εκείνον.

Έκανε χώρο στο γκαράζ του για το Mercedes-AMG Project One. Το συγκλονιστικό hypercar που παίρνει ώθηση από υβριδική μηχανή που βασίζεται σε αυτή που ο Χάμιλτον χρησιμοποιεί στο μονοθέσιο του. Απόδοσης 1000 ίππων από τις συνδυασμένες προσπάθειες υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα εσωτερικής καύσης με τέσσερις συνολικά ηλεκτροκινητήρες: έναν ενσωματωμένο στο στροβιλοσυμπιεστή, έναν ακριβώς πάνω στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και συνδεδεμένο με τον στροφαλοφόρο άξονα, και δύο που μεταδίδουν κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Θα παραχθεί σε 275 κομμάτια αν και σίγουρα, αυτό του Λούις θα έχει κάποιο στοιχείο που δεν θα έχουν τα υπόλοιπα 274…