Ο γιατρός του μηχανοκίνητου αθλητισμού μίλησε για την πτώση του στην πίστα του Μισάνο, που του χάλασε στον αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Βαλεντίνο Ρόσι:

«Σίγουρα είναι κρίμα. Υπήρχε λίγο μια σύγχυση γιατί όλοι ήταν κοντά. Δυστυχώς έχασα το μπροστινό στην τέταρτη στροφή. Κρίμα, γιατί έχασα βαθμούς. Μετά το λάθος συνέχισα για να δω το ρυθμό μου, μιας και είχαμε αλλάξει ρυθμίσεις στη μοτοσυκλέτα.

Η πρόσφυση στο πίσω μέρος στην επιτάχυνση δεν είναι το δυνατό μας σημείο. Γι’ αυτό και αλλάξαμε κάποιες ρυθμίσεις. Στις δοκιμές ήταν καλά, ωστόσο στο ζέσταμα πριν τον αγώνα με προβλημάτισαν. Ειδικά με τα γλιστρήματα που είχα και τη φθορά.

Δυστυχώς ο αγώνας μου διήρκεσε λίγο και δεν ξέρω τη δυναμική μου. Την προηγούμενη εβδομάδα ένοιωθα πιο ανταγωνιστικός πάντως. Στα θετικά είναι ότι έχουμε άλλο ένα Γκραν Πρι την άλλη εβδομάδα, στην Βαρκελώνη, σε μια πίστα που μου αρέσει. Τα επίπεδα πρόσφυσης θα είναι διαφορετικά όμως. Ελπίζουμε ότι θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Άλλωστε το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο και τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Χάσαμε βαθμούς, αλλά δεν αλλάζει πολλά αυτό μιας και πολλοί αναβάτες είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο και το πρωτάθλημα είναι ανοιχτό. Πρέπει όμως να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Σήμερα προσπαθήσαμε να βελτιωθούμε, αλλά με αυτά που αλλάξαμε τελικά δεν ένιωθα καλύτερα πάνω στην Μ1».