Πολύ ευτυχισμένος ήταν ο Κάρλος Σάινθ με την πρώτη του νίκη στη Formula 1, λέγοντας πως είναι ένα φανταστικό συναίσθημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κάρλος Σάινθ:

«Δεν έχω λόγια. Είναι φανταστικό το συναίσθημα. Πρώτη νίκη, μετά από 150 αγώνες, με τη Ferrari, στο Σίλβερστον, δε θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα. Είναι μία ξεχωριστή ημέρα, μία ημέρα που δε θα ξεχάσω ποτέ. Ήταν γενικά ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο για μένα. Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη. Ο Λούις (Χάμιλτον) ήταν φοβερός σήμερα, ήταν μία από τις πολύ καλές ημέρες του αλλά καταφέραμε να κρατηθούμε μπροστά και είμαι πολύ χαρούμενος.

Δεν ήταν εύκολος αγώνας. Ταλαιπωρήθηκα από την ισορροπία του μονοθεσίου, ειδικά στο πρώτο μέρος του αγώνα, με τη μέση γόμα ελαστικών. Ο Mαξ μας ανάγκαζε να πιέζουμε πολύ στις στροφές υψηλών ταχυτήτων και είχα ταλαιπωρήσει το εμπρός αριστερό ελάστικό μου. Όμως παρ’ όλα αυτά δεν είχα χάσει την πίστη μου, ένιωθα ως μπορούσε να έρθει η νίκη. Έπρεπε να μείνω στο παιχνίδι, αυτό προσπαθούσα και ξαφνικά. Το αυτοκίνητο ασφαλείας μου έδωσε την ευκαιρία να μπω ξανά στη μάχη και τελικά τα κατάφερα. Μπορείτε να φανταστείτε την πίεση σε εκείνη την επανεκκίνηση πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, γνωρίζοντας πως εκείνη ήταν η ευκαιρία μου. Τελικά τα κατάφερα και πήρα τη νίκη.

Το Σίλβερστον είναι ένα ξεχωριστό μέρος για μένα. Εδώ πήρα την πρώτη μου νίκη στη Formula BMW το 2010, έχοντας και την πρώτη pole μία ημέρα νωρίτερα και δώδεκα χρόνια μετά, πέτυχα ακριβώς το ίδιο. Απλά στη Formula 1 και με τη Ferrari! Είναι ξεχωριστό μέρος για μένα και ευχαριστώ όλο το κοινό που με χειροκρότησε».