Ο Μικ Σουμάχερ θα είναι ο νέος αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes-AMG στηv F1 από το 2023 όπως ανακοίνωσε η γερμανική ομάδα.

Ο Γερμανός οδηγός, γιος του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ, θα είναι ο νέος αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes-AMG από την επόμενη σεζόν.

Ο 23χρονος αποχώρησε από την Ακαδημία οδηγών της Ferrari και αυτό έδωσε την ευκαιρία στη Mercedes να τον προσεγγίσει. Από την επόμενη σεζόν θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της W14.

Μία από τις αρμοδιότητές του θα είναι οι δοκιμές στον προσομοιωτή, ώστε να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία της ομάδας στα αγωνιστικά τριήμερα. Παράλληλα θα δίνει χρήσιμες πληροφορίες τους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ για το στήσιμο του μονοθεσίου. Επιπλέον, θα είναι παρών σε όλα τα Grand Prix του 2023 με την ομάδα.

Ο Σουμάχερ δήλωσε για το νέο ταξίδι της καριέρας του με τη Mercedes: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μέλος της Mercedes-AMG Petronas F1 το 2023 στο ρόλο του αναπληρωματικού οδηγού. Θα αφοσιωθώ στο να τα δώσω όλα για να συνεισφέρω στην απόδοση της ομάδας σε ένα πολύ ανταγωνιστικό και επαγγελματικό επίπεδο. Αυτή είναι μία νέα αρχή για εμένα και είμαι ευγνώμων στον Τότο (Βολφ) και όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν. Η Formula 1 είναι ένας συναρπαστικός κόσμος και δεν σταματάς να μαθαίνεις ποτέ και ανυπομονώ να απορροφήσω περισσότερη γνώση και να τη χρησιμοποιήσω για να ευνοηθεί η ομάδα της Mercedes».

Η ένταξη του Σουμάχερ στην ομάδα έρχεται μετά την αποχώρηση των Νικ Ντε Βρις και Στόφελ Φαντούρν, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είχαν το ρόλο του αναπληρωματικού οδηγού. Ο Ολλανδός (Ντε Βρις) το 2023 θα οδηγεί για τη Scuderia AlphaTauri, ενώ ο Βέλγος (Φαντούρν) θα είναι ο αναπληρωματικός οδηγός της Aston Martin.