Ο τεράστιος γιατρός του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Βαλεντίνο Ρόσι, ανακοίνωσε στην Αυστρία ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς!

Σε μια έκτακτη συνέντευξη Τύπου από το Red Bull Ring, ο Βαλεντίνο Ρόσι ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει να τρέχει στο MotoGP μετά το τέλος της φετινής χρόνιας. Με αυτόν το τρόπο μπαίνουν οι τίτλοι τέλους σε μια καριέρα που κράτησε 25 χρόνια και διαμόρφωσε μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Ρόσι έχει τρέξει στην καριέρα του σε 363 αγώνες στο MotoGP και έχει κατακτήσει 7 φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία και 9 φορές συνολικά σε όλες τις κατηγορίες. Αν συνυπολογίσουμε και τις νίκες του στα 125cc και στα 250cc, έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου 115 φορές, 89 από αυτές στην κατηγορία MotoGP.

Στη συνέντευξη αυτή ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να τρέχει σε αγώνες, αλλά θα περάσει από τους δύο στους τέσσερις τροχούς και από του χρόνου θα τρέχει σε αγώνες αυτοκινήτων.

Είπε επίσης ότι είχε προσφορά να τρέξει και του χρόνου στο MotoGP με την δική του ομάδα, την VR46, αλλά αποφάσισε τελικά να αποχωρήσει από τους αγώνες μοτοσικλέτας.