Ο Μάβερικ Βινιάλες τόνισε πως δεν έχει ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πρέπει να υπάρξει βελτίωση στην ταχύτητα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha:

«Ο Μιρ πρέπει να κάνει λάθος και εμείς να κερδίσουμε στον έναν αγώνα και να βγούμε τουλάχιστον δεύτεροι στον άλλο. Σίγουρα είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, δεν το σκέφτομαι καν. Δεν σκέφτομαι γενικότερα το πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Το πρόβλημά μας δεν είναι εκεί. Βρίσκεται σε άλλα σημεία. Αυτή τη στιγμή απέχουμε από τον ανταγωνισμό στην ταχύτητα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε σίγουρα.

Δεν έχουμε κανένα νέο πράγμα που δοκιμάζουμε στους τελευταίους δύο αγώνες, οπότε πραγματικά, δεν ξέρω τι θα γίνει με αυτό. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση, δεν γνωρίζουμε τίποτα για το αν θα οδηγούμε κάτι διαφορετικό από τη μοτοσικλέτα που έχουμε σήμερα στα χέρια μας. Σίγουρα η Yamaha καταλαβαίνει. Ξέρει ότι υπάρχουν προβλήματα, ξέρει ότι έχουν μπελάδες και σίγουρα θα προσπαθήσουν να δουλέψουν. Ελπίζω για τον επόμενο χρόνο να έχουμε τουλάχιστον τέσσερις, πέντε αγώνες που η μοτοσικλέτα μας να δουλεύει τέλεια στις συγκεκριμένες πίστες και να προσπαθούμε για να κερδίζουμε αγώνες».