Ο Μάβερικ Βινιάλες τόνισε πως  ακόμα και αν κατάφερε να πάρει τα μέγιστα από την Yamaha του, δεν κατάφερε να φτάσει στο επίπεδο των Suzuki και Honda στην Αραγονία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο αναβάτης της Yamaha:

«Πήραμε τα μέγιστα από τη μοτοσικλέτα μας. Η Suzuki και η Honda όμως είχαν καλύτερη πρόσφυση. Δεν τις περίμενα τόσο γρήγορες. Όταν με προσπέρασαν είδα ότι είναι καλύτεροι. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να μεταστρέψουμε τα αδύναμα σημεία μας σε δυνατά μας σημεία, μπορούμε όμως να κάνουμε τα δυνατά μας σημεία ακόμη δυνατότερα!

Ειλικρινά το εμπρός ελαστικό ήταν πολύ καλό αυτή τη φορά. Το πρόβλημά μου ήταν το πίσω. Μετά από 5 ή 6 γύρους υπήρξε μια μεγάλη πτώση της απόδοσης στην αριστερή πλευρά. Δεν το περίμενα αυτό, δεν το αντιμετώπισα όλο το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό.

Ήταν πολύ ψηλά η πίεση; Έχανα το πίσω ελαστικό στην είσοδο των στροφών και δεν μπορούσα να κρατήσω την ταχύτητα που ήθελα. Έχανα και στην έξοδο στα πρώτα μέτρα λόγω πρόσφυσης. Για κάποιο λόγο όμως αργότερα κατάφερα να έχω έναν ικανοποιητικό ρυθμό, ποτέ δεν κατάλαβα το λόγο.

Ίσως επειδή προς τους τελευταίους γύρους άλλαξα το στυλ μου. Πήρα τα δυνατά σημεία της Yamaha. Έκανα δύο γύρους που έκλεινα τα μάτια μου, πίεζα τον Μιρ για να κάνει ένα λάθος. Αλλά είχε τον έλεγχο. Προσπάθησα, ήταν καλό, είχα κάτι παραπάνω στους τελευταίους γύρους και αυτό είναι κάτι θετικό για τους επόμενους αγώνες».