Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου ήταν κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένες μετά την επιβλητική τους πρόκριση στον τελικό του δικώπου άνευ.

Το ελληνικό πλήρωμα έκανε μία εντυπωσιακή κούρσα και τερμάτισε την πρώτη θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς σημειώνοντας παράλληλα παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο στη συνέχεια καταρρίφθηκε από τη Νέα Ζηλανδία.

«Ξεκινήσαμε πίσω στην κούρσα. Ο καιρός μας δυσκόλεψε, αλλά είχαμε στόχο την τριάδα για να μπούμε τελικό. Στα τελευταία 500 μέτρα άρχισα να δίνω όση ενέργεια είχα και έγινε… χαμός. Είπα ότι δεν θα βγει μέχρι να ξοδέψεις και την τελευταία σταγόνα ενέργειας» ανέφερε αρχικά η Mαρία Κυρίδου.

«Ακούγοντας την Μαρία και με αυτή την τρέλα που έχουμε, μας έδωσε τόση ενέργεια και θετική αύρα που ήρθε αυτό το αποτέλεσμα» πρόσθεσε η Χριστίνα Μπούρμπου.

«Όταν μπήκαμε στα τελευταία μέτρα φώναζα ότι μπαίνουμε μπροστά και φτάνουμε. Είναι ένα όνειρο αυτό που ζούμε» σημείωσαν τα δύο κορίτσια.

«Να μπούμε και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Προφανώς και θέλουμε ένα μετάλλιο όπως ο κάθε αθλητής» είπε για τον τελικό η Μαρία Κυρίδου.

Η Χριστίνα Μπούρμπου είπε με τη σειρά της: «Είμαι κατενθουσιασμένη με αυτό που πετύχαμε. Είμαστε στην εξάδα και έχουμε πιθανότητες για κάτι καλύτερο. Ελπίζω να είναι το ίδιο… άσχημος ο καιρός όπως και σήμερα».