Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την κυριαρχία του και στην Ανοιχτή Θάλασσα, καθώς αναδείχθηκε τροπαιούχος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ κατηγορίας που έγινε στο Άστρος Κυνουρίας.

Οι ερυθρόλευκοι πρώτευσαν στη Γενική βαθμολογία με 157 βαθμούς, ενώ πήραν και τις επιμέρους βαθμολογίες των Ανδρών με 81 β. και των Γυναικών με 76 β.

Τη δεύτερη θέση στη Γενική πήρε το “ανεβασμένο” Παλαιό Φάληρο με 67 β., ενώ αναδείχθηκε δεύτερο και στις βαθμολογίες των Ανδρών (38 β.) και των Γυναικών (29 β.).

Στη Γενική βαθμολογία τρίτος ήταν ο Άρης Θεσσαλονίκης με 47 β., όπως και σε αυτήν των Ανδρών με 22 β. Στις Γυναίκες τρίτη αναδείχθηκε η ΑΕ Χαϊδαρίου με 27 β.

Μεγάλος νικητής στο σημαντικότερο αγώνισμα της δεύτερης και τελευταίας ημέρας, στα 10 χλμ. των Ανδρών ήταν ο Δημήτρης Νέγρης του Ολυμπιακού, που πήρε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 1ώρ.58.24. Δεύτερη θέση και ασημένιο μετάλλιο για Γιώργο Σκοτάδη του Ολυμπιακού με 1ώρ.59.19 και χάλκινο για τον Παύλο Ρομανό του ΝΟ Καλαμακίου με 1ώρ.59.44.

Δεύτερη μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα για την Ηλέκτρα Λεμπλ του Ολυμπιακού, που πρώτευσε και έβαλε στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο στα 10 χλμ. Γυναικών με 2ώρ.06.07 (παρότι έκανε 10άρι για πρώτη φορά). Ο Ολυμπιακός εδώ πήρε και τα τρία μετάλλια, καθώς δεύτερη αναδείχθηκε η Στυλιανή Απλαντή με 1ώρ.09.30 και τρίτη η Όλγα Ντάλλα με 2ώρ.16.44.

Οι πρώτοι (χρυσοί) νικητές στα υπόλοιπα αγωνίσματα της ημέρας ήταν: 10 χλμ. Νέων Ανδρών Δημήτρης Μάρκος (ΝΟ Καλαμακίου) 1ώρ.58.17, 10 χλμ. Νέων Γυναικών Νεφέλη Γιαννοπούλου (ΑΕ Χαϊδαρίου) 2ώρ.05.25, 7,5 χλμ. Εφήβων Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης (Άρης Θεσσαλονίκης) 1ώρ.24.46, 7,5 χλμ. Νεανίδων Συλιανή Χριστοδούλου (Ποσειδών Ιωαννίνων) 1ώρ.38.29.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Νίκος Γέμελος μετά την κατάκτηση του τρεμπλ δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής:

«Συνεχίσαμε την παράδοση που έχουμε χτίσει τόσα χρόνια στο Οpen Water. Σε ένα υπέροχο μέρος, όπου υπάρχουν χιλιάδες τέτοια μέρη στην Ελλάδα με τη φιλοξενία Δημάρχου να είναι άψογη κοντινή και με πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών, που δείχνει ότι ο κόσμος αγκαλιάζει το Open Water. Οι θέσεις μας ήταν αναμενόμενες και είμαι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις των αθλητών μας οι οποίοι έκλεισαν ιδανικά τη χρονιά. Ήταν μια σεζόν όπου τα παιδιά δεν σταμάτησαν καθόλου να δουλεύουν με εξαίρεση την περίοδο της καραντίνας και θα συνεχίσουν γιατί πάμε για τις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες τόσο στην πισίνα όσο και στην Ανοιχτή Θάλασσα. To τρεμπλ αυτό είναι αφιερωμένο στον πρόεδρο μας τον Μιχάλη Κουντούρη και στον Βαγγέλη Μαρινάκη που χθες σήκωσε το νταμπλ!»

Δημήτρης Νέγρης:

«Οι αγώνες τέλειοι ήταν άψογοι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα μου, αλλά και με την δική μου επίδοση, αναλόγως των συνθηκών. Έκανα μια έξυπνη κούρσα έλειπε και ο Κυνηγάκης και δεν είχα τον ανάλογο ανταγωνισμό, αλλά πήγα καλά. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά με στόχο τους Ολυμπιακούς αγώνες».

Ηλέκτρα Λεμπλ:

«Πολύ μεγάλη χαρά που συνέβαλα με δυο χρυσές νίκες για την κατάκτηση του τίτλου, χαίρομαι που είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες. Ήταν το πρώτο μου 10άρι, αλλά τα πήγα πολύ καλά, το περίμενα πιο δύσκολο. Χάρηκα που συνέβαλα σε κατάκτηση πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό».