Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοίνωσε τις ημερομηνίες, στις οποίες ορίστηκαν οι αγώνες της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, οι οποίοι είχαν αναβληθεί, λόγω του κλεισίματος της αίθουσας «Γ. Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ, μετά το θέμα στατικότητας που είχε προκύψει με τα στέγαστρα.

Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική της Handball Premier θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ενώ ο αγώνας των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024. Στο μεταξύ, η συνάντηση της ΑΕΚ με την Αναγέννηση Άρτας για την πρεμιέρα της Α1 χάντμπολ των γυναικών θα λάβει χώρα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η ΔΕΠ/Ο.Χ.Ε. ανακοινώνει τον ορισμό των αναβληθέντων αγώνων μετά την απόφαση της αναστολής λειτουργίας της αίθουσας “Γ. Κασσιμάτης” του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά:

AEK-Ολυμπιακός (Handball Premier)
Ο αγώνας της 3ης αγωνιστικής της Handball Premier ΑΕΚ – Ολυμπιακός ΣΦΠ ορίζεται για το Σάββατο 16/12/2023.
Οι υποχρεώσεις των δύο ομάδων τόσο στη Handball Premier, όσο και στην Ευρώπη (η ΑΕΚ αγωνίζεται Τρίτη στο European League και ο Ολυμπιακός Τετάρτη για τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος λόγω Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων), αλλά και επιπροσθέτως η διακοπή για την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών, έχουν καταστήσει αδύνατο τον ορισμό του αγώνα σε οποιαδήποτε άλλη προηγούμενη ημερομηνία.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (Κύπελλο Aνδρών)
Συνδυαστικά και για την προφύλαξη των αθλητών που επανδρώνουν το Εθνικό μας συγκρότημα, ενόψει της τελικής φάσης του EURO 2024 αποφασίστηκε η μετάθεση του αγώνα Κυπέλλου για τον 3ο γύρο από Τετάρτη 13/12/2023 για την Τετάρτη 31/1/2024, αφού αυτός δεν επηρεάζει τρίτο σωματείο, ούτε καθορίζει την εξέλιξη της διοργάνωσης.

ΑΕΚ-Αναγέννηση Άρτας (Α1 Γυναικών)
Ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών ΑΕΚ- Αναγέννηση Άρτας θα διεξαχθεί το Σάββατο 9/12/2023.
Αν και τα σωματεία έχουν υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα (9η αγωνιστική) ο αγώνας ορίστηκε επιπρόσθετα ως η καλύτερη επιλογή, λόγω του ότι η ΑΕΚ αγωνίζεται ως γηπεδούχος και η Αναγέννηση ως φιλοξενούμενη στην Αθήνα (οι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν Κυριακή 10/12/2023) προκειμένου να μην υπάρχει επιβάρυνση και στην μετακίνηση του φιλοξενούμενου σωματείου καθημερινή-εργάσιμη ημέρα.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι, η ΔΕΠ/ΟΧΕ όρισε τους αγώνες -όπως ενεργεί πάντα- με βάση τον Κανονισμό Αγώνων και τους όρους αυτού, την αξιοπιστία των διοργανώσεων, την ισονομία απέναντι σε όλες τις ομάδες, αλλά και τη διευκόλυνση τους, όπου αυτό είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί.

Επιπλέον οι ορισμοί πραγματοποιήθηκαν γνωρίζοντας αρχικά τη δυσμενή θέση στην οποία βρέθηκαν ξαφνικά και χωρίς δική τους υπαιτιότητα τα σωματεία που χρησιμοποιούσαν την αίθουσα “Γ. Κασσιμάτης” του ΟΑΚΑ, όχι μόνο ως έδρα αγώνων, αλλά και ως χώρος προπονήσεων και μη παραβλέποντας όμως τις συνθήκες για τα φιλοξενούμενα σωματεία.

Οφείλουμε να αναφέρουμε, ότι, όλα τα εμπλεκόμενα σωματεία των αγώνων αυτών συνεργάστηκαν με κατανόηση και προθυμία».