Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν, στοχεύοντας όλα τα τμήματα του να αγωνιστούν στην Ευρώπη.

Η εξυγίανση που επετεύχθη από τη διοίκηση Γιαννακόπουλου και ο μηδενισμός των χρεών έδωσε τη σκυτάλη το προηγούμενο καλοκαίρι στη διοίκηση Μαλακατέ η οποία με συνετή διαχείριση και… κυνήγι χορηγών κράτησε σε ανταγωνιστικό επίπεδο τα ομαδικά τμήματα του τριφυλλιού που πλέον μπαίνει στην επόμενη «πίστα»: Αυτή της επιστροφής στην Ευρώπη.

Το βόλεϊ ανδρών, το βόλεϊ γυναικών και το μπάσκετ γυναικών που αποτελούν τα τμήματα αιχμής του τριφυλλιού – εφόσον κερδίσουν φυσικά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια μέσω των θέσεων που θα καταλάβουν στα εθνικά πρωταθλήματα – θα αγωνιστούν στα Κύπελλα Ευρώπης.

Αυτή είναι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού σε μια προσπάθεια που έρχεται να προστεθεί στην επιχείρηση αναγέννησης του συλλόγου, και «επιστροφής» του τόσο αγωνιστικά όσο και γοήτρου.

Οι βάσεις άλλωστε αγωνιστικά έχουν μπει και στα τρία τμήματα ώστε να ανταπεξέλθουν στο υψηλό επίπεδο την επόμενη σεζόν.

Όλα δείχνουν ότι η ανδρική και γυναικεία ομάδα βόλεϊ θα δηλώσει συμμετοχή στο Challenge Cup ενώ η ομάδα μπάσκετ γυναικών στο Eurocup. Η βασική εκκρεμότητα αφορά τις έδρες που θα φιλοξενήσουν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του τριφυλλιού και ειδικότερα για τα τμήματα βόλεϊ θα απαιτηθεί η έγκριση από τη CEV για τις προδιαγραφές πχ του κλειστού του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι που στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει ευρωπαικούς αγώνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει μετά από σχεδόν μια δεκαετία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα καθώς η οικονομική κρίση και τα χρέη εκατομμυρίων είχαν «κλείσει» το τριφύλλι εντός συνόρων.