Ο Γιώργος Πιλίδης, μίλησε για το ενδεχόμενο να αλλάξει εθνόσημο, αν τον αναγκάσουν οι καταστάσεις και τις χώρες που τον διεκδικούν σε περίπτωση που αυτό συμβεί.

«Δεν έχω αλλάξει χώρα και ούτε θέλω να γίνει. Πολλά σχόλια στα social media αναπαράγουν πως έχω αλλάξει εθνόσημο. Δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, αλλά λόγω του ότι είμαι 11 μήνες εκτός παλαίστρας και εκτός αγώνων αναγκάστηκα να έρθω στην Γερμανία για να διατηρήσω τη φόρμα μου».

Έχω υπογράψει συμβόλαιο για 14 αγώνες. Θα βρίσκομαι 14 Σάββατα εδώ και κάθε Σάββατο θα έχω αγώνα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε αγωνιστικό επίπεδο, μιας και αυτό μου δίνει την ευκαιρία να διατηρώ τη φόρμα μου».

Για το εάν πρόκειται να αλλάξει εθνόσημο:

«Θέλω να πιστεύω πως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Το “ακόμα” δεν είναι η λέξη κλειδί. Δεν θέλω να είμαι εκτός, αν παραμείνω εκτός δεν ξέρω τι θα γίνει. Εγώ θα εκπροσωπώ την Ελλάδα μου με όποια σημαία κι αν αγωνίζομαι. Ελπίζω οι καταστάσεις να μην με αναγκάσουν να αλλάξω εθνόσημο».

Για το εάν έχει μιλήσει με την ομοσπονδία γι’ αυτό το θέμα:

«Δεν έχει καθίσει κανείς στο ίδιο τραπέζι με μας για να συζητήσουμε. Δεν μας… βλέπουν καν. Δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα και συνεχίζεται το ίδιο βιολί. Τώρα, εύχομαι ότι το Νοέμβριο, όπου θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου θα λάβω μέρος, αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν με αποκλείσουν. Εκεί, εάν κερδίσω θα χρειαστεί να πάω να εκπροσωπήσω τη χώρα στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο. Εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα αναγκαστώ να αλλάξω σημαία, γιατί θέλω να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για το ποιες χώρες θέλουν να τις εκπροσωπήσει σε ενδεχόμενο αλλαγής εθνόσημου:

«Δεν θέλω να περνάει από το μυαλό μου το ενδεχόμενο να αλλάξω εθνόσημο. Δεν ξέρω, εάν με αφήσουν οι δικοί μου να το κάνω. Η Γερμανία και άλλες χώρες έχουν ενδιαφερθεί για να τις εκπροσωπήσω σε Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο και Ολυμπιακό επίπεδο».