Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε 16-14 της Σερβίας και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του World Cup.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, η οποία επικράτησε 16-14 της Σερβίας και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του World Cup.

Η γαλανόλευκη έπαιξε εξαιρετική άμυνα στα πρώτα δύο οκτάλεπτα και στη συνέχεια έφτασε στη νίκη μέσα από τις λύσεις που βρήκε από την επίθεσή της.

Το ματς: Ο αγώνας άρχισε νευρικά για τις δύο ομάδες. Σερβία και Ελλάδα πήγαν χέρι χέρι μέχρι το 2-2, όταν η Εθνική με γκολ από τους Παπαναστασίου και Αργυρόπουλο έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο με το σκορ υπέρ της στο 4-2.

Το επί μέρους σερί της γαλανόλευκης δεν σταμάτησε όμως εκεί. Με τέσσερα διαδοχικά τέρματα η Εθνική κατάφερε να προηγηθεί με 8-2. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Σέρβοι έμειναν σχεδόν δώδεκα λεπτά χωρίς σκορ πριν ο Μάντιτς κάνει το 8-3 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο είχαμε καταιγισμό τερμάτων. Συνολικά είδαμε έντεκα τέρματα με τους Σέρβους να πετυχαίνουν έξι και του διεθνείς μας πέντε. Κάπως έτσι το σκορ διαμορφώθηκε στο 9-13.

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου οι Σέρβοι μείωσαν στα δύο γκολ τη διαφορά, αλλά ξανά η Εθνική ομάδα είχε τις λύσεις για να φτάσει σε μία μεγάλη νίκη με 16-14.

Σερβία – Ελλάδα 14-16

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 1-4, 6-5, 5-3

Σερβία: Μίσοβιτς, Μάντιτς 4, Σ. Ράσοβιτς 5, Ραντέλοβιτς 1, Λάζιτς, Λούκιτς 2, Ντράσοβιτς, Β. Ράσοβιτς, Στανόγεβιτς, Ούμποβιτς 1, Γιάνκοβιτς 1, Βούτσινιτς, Μίτροβιτς

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 3, Σολανάκης 1, Κάκαρης 3, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Ισπανία – Γεωργία 20-10
Σερβία – Ελλάδα 14-16

Βαθμολογία

Ισπανία 6
Μαυροβούνιο 3
Ελλάδα 3
Σερβία 3
Γεωργία 3
Αυστραλία 0

Επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 11/3

18.30 Μαυροβούνιο – Σερβία
20.30 Ελλάδα – Αυστραλία