Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ηττήθηκε με 8-7 από το ισχυρό Μαυροβούνιο για την τέταρτη αγωνιστική του προκριματικού ομίλου του World Cup, που διεξήχθη στην Ποντγκόριτσα. Ωστόσο, η «γαλανόλευκη» μπήκε στην τριάδα του γκρουπ και προκρίθηκε στο Super Final της διοργάνωσης στο Λος Αντζελες, εκμεταλλευόμενη την ήττα-έκπληξη της Σερβίας από τη Γεωργία νωρίτερα, που έδωσε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το «εισιτήριο» ακόμα και σε οποιαδήποτε περίπτωση ισοβαθμίας.

Οι Μαυροβούνιοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τις δύο πρώτες επιθέσεις τους στον παίκτη παραπάνω κι ο Βλαχόπουλος έκανε το 1-0 και το 1/1 στον παίκτη παραπάνω. Οι Μαυροβούνιοι βρέθηκαν ξανά με αριθμητικό πλεονέκτημα και ο Πόπαντιτς ισοφάρισε σε 1-1. Ο Γενηδουνιάς με πέναλτι έκανε το 2-1 κι ο Πέσκοβιτς ισοφάρισε σε 2-2 με τον ίδιο τρόπο. Ο Ράντοβιτς έκανε το 2-3 κι ο Κάκαρης ισοφάρισε 3-3 λίγο πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Αβέρκα σκόραρε σε παίκτη παραπάνω για το 3-4, όμως ο Φουντούλης απάντησε άμεσα για το 4-4. Ξανά ο αρχηγός έφερε το 5-4, αλλά ο Σπάιτς ισοφάρισε άμεσα 5-5. Το παραπάνω που κέρδισε ο Νικολαΐδης δεν βγήκε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο.

Στην έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Νικολαΐδης κέρδισε το πέναλτι, το οποίο ο Φουντούλης μετουσίωσε στο 6-5, με το Μαυροβούνιο να απαντά με τυχερό γκολ του Ράντοβιτς για το 6-6, παρά την απόκρουση του Ζερδεβά. Ακολούθησαν αμφισβητούμενες φάσεις και ο Μάτκοβιτς έκανε το 6-7. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Ζερδεβάς απέκρουσε σε παίκτη λιγότερο.

Στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, ο Μάτσιτς βρέθηκε στην πλάτη του Ζερδεβά και έκανε το 6-8. Ο Γενηδουνιάς βρέθηκε να τελειώνει ιδανικά την φάση σε κόντρα για το 7-8 στα 02’:21’’, ενώ ακόμη μια επέμβαση του Ζερδεβά κράτησε «ζωντανή» την ισοφάριση, όμως δεν εκμεταλλευτήκαμε τον παίκτη παραπάνω στην τελευταία επίθεση.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-2, 2-1, 1-1