Τους αντιπάλους του στη φάση των ομίλων του Champions League υδατοσφαίρισης έμαθε σήμερα (19/10) ο Ολυμπιακός, μετά τη διεξαγωγή της κλήρωσης στην έδρα της LEN.

Οι «ερυθρόλευκοι» τέθηκαν επικεφαλής στον Α΄ όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσουν την ιταλική Προ Ρέκο, την κροατική Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, τη γερμανική Σπαντάου, τη γαλλική Μαρσέιγ, καθώς και τη νικήτρια του Α΄ προκριματικού ομίλου (στον οποίο μετέχει και ο Υδραϊκός), όπου λογικά φαβορί είναι η ουγγρική Τσόλνοκι και η κροατική Μλάντοστ Ζάγκρεμπ.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η φετινή φάση των ομίλων θα διεξαχθεί με διαφορετικό τρόπο, σε τρεις «φούσκες», η πρώτη εκ των οποίων θα διεξαχθεί (για τον όμιλο του Ολυμπιακού) από 14 έως 17 Δεκεμβρίου, πιθανότατα στην Όστια (προάστιο της Ρώμης), και θα περιλαμβάνει τις πρώτες τρεις αγωνιστικές.

Οι επόμενες τέσσερις αγωνιστικές προγραμματίζονται για το διάστημα 1-5 Μαρτίου 2021 και οι τελευταίες τρεις για τις 19-22 Απριλίου 2020. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στο final-8 της διοργάνωσης.

Οι όμιλοι του Champions League, όπως προέκυψαν από τη σημερινή κλήρωση:

A΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Προ Ρέκο (Ιταλία), Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Σπαντάου (Γερμανία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Νικητής Α΄ προκριματικού ομίλου

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Ανόβερο (Γερμανία), Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Νικητής Β΄ προκριματικού ομίλου

Ο προκριματικός γύρος, απ’ όπου θα προκύψουν οι δύο τελευταίες ομάδες της 12άδας, θα διεξαχθεί από 11 έως 15 Νοεμβρίου, σε δύο ομίλους, οι οποίοι έχουν σχηματιστεί ως εξής:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Συρακούσες, Ιταλία)
1ος υπο-όμιλος: Ορτίτζια (Ιταλία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία), Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο)
2ος υπο-όμιλος: Τσόλνοκι (Ουγγαρία), Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία), Πεϊ ντ΄ Ε (Γαλλία), ΥΔΡΑΪΚΟΣ

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Βουδαπέστη, Ουγγαρία)
1ος υπο-όμιλος: Όρβοσι (Ουγγαρία), Σίντεζ Καζάν (Ρωσία), Ραντνίτσκι (Σερβία), Τεράσα (Ισπανία), Τουρκουάν (Γαλλία)
2ος υπο-όμιλος: ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, Μπρέσια (Ιταλία), Ενκα (Τουρκία), Οραντέα (Ρουμανία)