Η Εθνική ομάδα πόλο λύγισε με το τελικό 10-6 από τη Σερβία και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό της Μάλτας.

Η Εθνική ομάδα πλήρωσε ουσιαστικά το «νεκρό» χρονικό διάστημα στο τέλος του τρίτου και την αρχή του τέταρτου οκταλέπτου. Στο 4-4 δέχτηκε τέσσερα γκολ χωρίς να έχει απάντηση και οι Σέρβοι έφτασαν στο double score (8-4) και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Οι Σέρβοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και προηγήθηκαν με 2-0 με γκολ των Κοβάσεβιτς και Κόγιτς στον παίκτη παραπάνω. Οι παίκτες του Μαχαίρα δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο πρώτο οκτάλεπτο με τους τυπικά γηπεδούχους να διατηρούν το προβάδισμα δύο τερμάτων.

Η Ελλάδα μείωσε σε 2-1 με τον Καστρινάκη στον παίκτη παραπάνω στα μισά του δεύτερου οκταλέπτου. Ο Ιγνατιάδης και ο Μπιτσάκος έδωσαν το προβάδισμα στη «γαλανόλευκη» με τους Σέρβους να αντιδρούν. Με τέρματα των Στάνιτς και Ντιμιτρίεβιτς, οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 4-3 σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος.

Η Ελλάδα ισοφάρισε σε 4-4 με γκολ του Κανδαλέοντα στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου. Ωστόσο αποβλήθηκε με αντικατάταση ο Τουρκομένης, με τους Σέρβους να φτάνουν στο 5-4 με τέρμα του Μούσικιτς στον παίκτη παραπάνω. Οι Σέρβοι σκόραραν άλλες δύο φορές στην τρίτη περίοδο με τον Μπρεσκάνσκι και προηγήθηκαν με 7-4 στο τρίτο οκτάλεπτο.

Οι Σέρβοι έφτασαν στο 8-4 μεΗ Εθνική ομάδα πόλο λύγισε με το τελικό 10-6 από τη Σερβία και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό της Μάλτας. τον Μπόζοβιτς με την Ελλάδα να μειώνει με τέρμα του Μπιτσάκου πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος. Ο Μπρεσκάνσκι διαμόρφωσε το 9-5 με τον Αλμύρα να χάνει πέναλτι στην αμέσως επόμενη φάση.

Ο Μούζικιτς στον παίκτη παραπάνω έφερε τη Σερβία στο 10-5 με τον Αμπαζή να μειώνει σε 10-6 για την Ελλάδα.

ΣΕΡΒΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 10-6

Οκτάλεπτα: 2-0, 2-3, 3-1, 3-2

Σερβία: Παΐκοβιτς, Γιαούκοβιτς, Ντιμιτρίεβιτς 1, Μούσικιτς 2, Κόγιτς 1, Γκάγιτς, Μπόζοβιτς 1, Ουρόσεβιτς, Κοβάσεβιτς 1, Μπρεσάνσκι 3, Στάνιτς 1, Πάβλοβιτς, Βιρίγεβιτς

Ελλάδα: Δαμίγος, Τουρκομένης, Κανδαλέων 1, Νικολαΐδης, Αλμύρας, Καστρινάκης 1, Μπιτσάκος 2, Αμπαζής 1, Μυρίλος, Σπάχιτς, Ιγνατιάδης 1, Αλειφτήρας