Την πεποίθησή του ότι η Εθνική ομάδα πόλο μπορεί να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ισπανία για τα προκριματικά του World League εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Μουρίκης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 12-3 της Γαλλίας και με νίκη κόντρα στους Ίβηρες εξασφαλίζει την πρόκρισή της στην τελική φάση.

Ο φουνταριστός της Εθνικής πόλο ανδρών μετά το τέλος του ματς με την Γαλλία σημείωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Παίξαμε επίσημο παιχνίδι μετά από σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο. Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη νίκη αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον. Μας ενδιαφέρει η πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, όμως δουλεύουμε με προτεραιότητα την πρόκρισή μας στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, η οποία θα επιτευχθεί μέσα από την πετυχημένη παρουσία μας στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ. Αυτό που ξεχωρίζω από το παιχνίδι απέναντι στους Γάλλους είναι ότι παίξαμε εξαιρετική άμυνα.

Όλοι γνωρίζουν ότι τα παιχνίδια κερδίζονται από την άμυνα και αν αγωνιστούμε έτσι στην συνέχεια δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο. Το επόμενο παιχνίδι απέναντι στους Ισπανούς είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού οι αντίπαλοι είναι μια σπουδαία ομάδα. Πηγαίνουμε για τη νίκη και θέλουμε την πρόκριση για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ανταγωνιστικά παιχνίδια ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων. Η Ισπανία δεν έχει καμία σχέση με την Γαλλία, όμως βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και μπορούμε να κοιτάξουμε τους αντιπάλους στα μάτια, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν. Μπορούμε να φτάσουμε στην νίκη».