Χθες αναχώρησε για την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, προκειμένου να μετάσχει στο Euro Final του φετινού World League, που διεξάγεται εκεί από την Πέμπτη 28 Απριλίου έως και το Σάββατο 30 του μήνα, με στόχο ένα από τα εισιτήρια πρόκρισης στον Super Final της δοργάνωσης (Στρασμπούργκ Γαλλίας 23-29 Ιουλίου).

Οι 14 πολίστες που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος (μετά το τέλος της κοινής προετοιμασίας με την Ιταλία) και θα μετάσχουν στην αποστολή για την Ποτγκόριτσα είναι οι: Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Κώστας Λιμαράκης (τερματοφύλακες), Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Κώστας Γούβης, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Γιάννης Αλαφραγκής, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μανώλης Σολανάκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Κώστας Κάκαρης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Νίκος Γκίλλας, Δημήτρης Δήμου.
Την ομάδα θα συνοδεύουν, εκτός από τον Θοδωρή Βλάχο, ο συνεργάτης του Δημήτρης Κραβαρίτης, ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος, ο φυσικοθεραπευτής Αλέξανδρος Κολιάτος, ο υπεύθυνος βίντεο Χρήστος Κοδέλλας και ο αρχηγός αποστολής Δημήτρης Τσίκλος. Μαζί τους και ο διεθνής διαιτητής Ανδρέας Κατσώνης.
Στην Ποτγκόριτσα θα μεταβεί την Τετάρτη (27/4) και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Αντιπρόεδρος της LEN και μέλος του μπιρό της FINA Κυριάκος Γιαννόπουλος. Ο πρώτος και καθοριστικός αγώνας της Εθνικής μας είναι ο προημιτελικός, την Πέμπτη (28/4) το βράδυ κόντρα στη Σερβία.
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας, Πέμπτη 28/4 (ώρες τοπικές Ποντγκόριτσα): 15:00 Κροατία – Ιταλία, 17:00 Ουγγαρία – Ισπανία, 19:00 Γαλλία – Μαυροβούνιο, 21:00 Σερβία – Ελλάδα. Την Παρασκευή (29/4) είναι οι ημιτελικοί και το Σάββατο οι αγώνες κατάταξης, ο μικρός τελικός και ο μεγάλος τελικός.