Την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο του Προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης κατέλαβε η Εθνική γυναικών που επιβλήθηκε με 8-5 της Ουγγαρίας δείχνοντας ικανή για μεγάλα πράγματα.

Η Ελλάδα ήταν εντυπωσιακή, ιδιαίτερα στην άμυνα, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε από τα μισά του τρίτου οκταλέπτου χωρίς την Χριστίνα Τσουκαλά. Η έμπειρη αμυντικός και αρχηγός της ομάδας χρεώθηκε τρεις αποβολές.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Τεό Λοράντου βρήκε τρία γκολ από την Ελευθερία Πλευρίτου, ενώ σημαντικά τέρματα πέτυχαν η Ελευθεριάδου και η Μαργαρίτα Πλευρίτου. Η νίκη της Εθνικής πόλο τη φέρνει στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου, που σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα τερμάτισει τέταρτη από τον πρώτο (Σλοβακία) στον προημιτελικό.

Αν η Εθνική μας προκριθεί, τότε το Σάββατο, στον ημιτελικό θα δώσει τον τελικό πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Με νίκη στον ημιτελικό η Ελλάδα θα εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες προκρίνονται οι δύο ομάδες που θα αγωνιστούν στον τελικό του Προολυμπιακού της Τεργέστης.

Το ματς ήταν κλειστό με τις άμυνες να κυριαρχούν. Η Ζουκς άνοιξε το γκολ ένα περίπου λεπτό μετά την έναρξη του ματς με τέρμα στην παίκτρια παραπάνω. Η Ελλάδα έφτασε στην ισοφάρισε με την Ελευθερία Πλευρίτου με το 1-1 να είναι το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών προηγήθηκε με την Βάλι να ισοφαρίζει αμέσως μετά στην παίκτρια παραπάνω. Με γκολ της Τσουκαλά με πέναλτι η Ελλάδα προηγήθηκε ξανά, έξι λεπτά πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου.

Στη συνέχεια της δεύτερης περιόδου, οι άμυνες κυριάρχησαν και το σκορ δεν άλλαξε. Το ματς ήταν σκληρό με τις ομάδας να χρεώνεται αρκετές αποβολές.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου η Ελλάδα έμεινε χωρίς την αρχηγό της Χριστίνα Τσουκαλά που χρεώθηκε την τρίτη της αποβολή. Αυτό όμως δεν πτόησε την ομάδα του Τεό Λοράντου που έφτασε στο 2-4 με τέρμα της Ελευθερίας Πλευρίτου στην παίκτρια παραπάνω.

Με γκολ της Μαργαρίτας Πλευρίτου η Ελλάδα προηγήθηκε με τρία τέρματα, 3:27 πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Η Ουγγαρία μείωσε με την Ιλές αλλά η Νικόλ Ελευθεριάδου έδωσε και πάλι προβάδισμα τριών τερμάτων στην Εθνική πόλο.

Η Ελλάδα με την Ξενάκη έφτασε στο 3-7 στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου. Οι Μαγυάρες μείωσαν με την Γκουρισάτι τεσσεράμιση λεπτά πριν το τέλος του ματς. Η Ξενάκη με γκολ τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος έκανε το 4-8 και σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του Τεό Λοράντου.

Η Ουγγαρία μείωσε και πάλι με την Κέστελι αλλά δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τέλος του ματς με την Ελλάδα να παίρνει μία σπουδαία νίκη.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 5-8

Οκτάλεπτα: 1-1, 1-2, 1-3, 2-2

Ουγγαρία: Γκανγκλ, Σίλαγκι, Βάλι 1, Γκουρισάτι 1, Ζουκς 1, Πάρκες, Ιλές 1, Κέστελι 1, Λεϊμέτερ, Γκιονγκιόσι, Ριμπάνσκα, Γκάρντα, Μαγκιάρι

Ελλάδα (Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 1, Ξενάκη 2, Νίνου, Πάτρα, Κότσια, Πλευρίτου Β., Πλευρίτου Ε. 3, Μυριοκεφαλιτάκη , Σταματοπούλου.