Την νίκη που έψαχνε βρήκε η Εθνική ομάδα της Ελλάδας στο πόλο, επικρατώντας σε ένα δυνατό παιχνίδι απέναντι στην Γαλλία με 12-10, παίρνοντας με αυτό τον τρόπο την πολυπόθητη πρόκριση και κόντρα στην Ρουμανία θα διεκδικήσει την είσοδο στην 8αδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Την νίκη που όφειλε να πάρει για να περάσει στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο της Βουδαπέστης πήρε η Εθνική ομάδα απέναντι στην Γαλλία. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου νίκησαν 12-10 και έτσι εξασφάλισαν έτσι την δεύτερη θέση και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Εκεί θα τεθούν αντιμέτωποι με τη Ρουμανία σε ένα ματς που θα δώσει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση.

Οι διεθνείς μας μπήκαν δυνατά στο ματς πήραν… κεφάλι στο σκορ με τη διαφορά να φτάνει στα 4 γκολ. Ωστόσο η κακή άμυνα στην συνέχεια και ειδικά στην 3η περίοδο έκανε τα πράγματα δύσκολα. Ο Βλαχόπουλος όμως με τρία γκολ «καθάρισε» το ματς δίνοντας τη νίκη.

Γαλλία – Ελλάδα 10-12 (1-3, 1-3, 6-3, 2-3)

Γαλλία (Νέναντ Βούκανιτς): Γκαρσό, Σονταντιέ 1, Μάριον – Βερνό 1, Βερνό 1, Καζ 1, Κάλινιτς, Κρουσιγιά 2, Ιζντίνσκι 1, Μαρζουκί 2, Κανόνε, Βανπεπερστραέτ, Καμαράσα 1, Φοντανί

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 5, Γαλανίδης