Εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσει στην εθνική ομάδα ο πιο επιτυχημένος Έλληνας προπονητής ο Θόδωρος Βλάχος. Την Τετάρτη η επιστροφή της ομάδας.

Εξαιρετικά δύσκολο είναι να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Θόδωρου Βλάχου με την ΚΟΕ και να συνεχίσει στην εθνική ανδρών έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η νέα διοίκηση με επικεφαλής τον Κυριάκο Γιαννόπουλο, που είναι εδώ και μήνες ο νέος πρόεδρος, είχε δεσμευτεί στους ψηφοφόρους της οι πρώτοι προπονητές των εθνικών ομάδων ανδρών-γυναικών δεν θα δουλεύουν και σε σύλλογο.

Ο Θόδωρος Βλάχος δουλεύει στον Ολυμπιακό και έχει συμφωνήσει να παραμείνει και την επόμενη χρονιά στην ομάδα του Πειραιά η οποία έχει δαπανήσει ήδη 1 εκατ. ευρώ για να “χτίσει” ομάδα για να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το καρπούζι και το μαχαίρι είναι στα χέρια του παλιού παίκτη του Ολυμπιακού Κυριάκου Γιαννόπουλου ο οποίος θα πάρει την απόφαση εάν θα δεχτεί τον διπλό ρόλο του Βλάχου ή θα τον διώξει.

Ήδη εδώ και μήνες έχουν γίνει κινήσεις για την αντικατάσταση του και εάν δεν είχε περάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είχε φύγει ήδη.

Η ΚΟΕ έχει κάνει κρούσεις στον Γκοϊκοβιτς και στον Κόμπετσακ και έλαβε αρνητικές απαντήσεις. Επίσης έχει μιλήσει με τον Τσους Μαρτίν.

Όλα αυτά σε περίοδο προετοιμασίας της εθνικής ομάδας για το Τόκιο. Όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε πλάνο για επέκταση στον Έλληνα προπονητή.

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, εάν ήθελε να “καπαρώσει” τον Βλάχο, που είναι εδώ και χρόνια από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο, θα μπορούσε όταν ανέλαβε τον Απρίλιο να μιλήσει μαζί του να του κάνει πρόταση αποκλειστικής συνεργασίας και να του πετάξει το… μπαλάκι.

Συνάντηση έγινε λίγο πριν το Τόκιο ανάμεσα σε Γιαννόπουλο και Βλάχο και ενώ ο πρόεδρος της ΚΟΕ ήξερε ότι ο Έλληνας προπονητής θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

Σ’ εκείνη την συνάντηση όσο ξέρουμε δεν έγινε και πάλι καμία πρόταση ανανέωσης λόγω Ολυμπιακού. Πάντως να θυμίσουμε ότι ο Ντένες Βάργκα δήλωσε ότι μυστικό της Ελλάδας είναι το γεγονός ότι έχει πολλούς παίκτες από τον Ολυμπιακό και τον ίδιο προπονητή.

Εν κατακλείδι, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος εάν πίστευε στην αξία του Θόδωρου Βλάχου θα μπορούσε να τον ανανεώσει καιρό πριν και να έβαζε εκείνο να επιλέξει.

Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει επαφή των δυο πλευρών έστω και τυπικά. Φυσικά και ο Βλάχος θέλει να συνεχίσει το έργο του και δεν νιώθει ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο.

Η ομάδα επιστρέφει το μεσημέρι της Τετάρτης και θα υπάρξουν εξελίξεις…