Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Εθνική Ελλάδος που ηττήθηκε με 10-6 από την Ιταλία και έχασε την ευκαιρία να πετύχει μία μεγάλη νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Εθνική μας να χάνει δύο επιθέσεις σε παίκτη παραπάνω με τα σουτ των Βλαχόπουλου και Φουντούλη να μη βρίσκουν στόχο. Μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση, η ελληνική ομάδα χρεώθηκε με αποβολή και το πλήρωσε με τους Ιταλούς να σκοράρουν με τον Λουόνγκο σε κόντρα 1vs0. Όμως, από εκεί και πέρα ήταν πολύ καλύτερη βγάζοντας άμυνες και κερδίζοντας αποβολές να κάνει το 1-2 με σκόρερ τους Γούνα και Αργυρόπουλο – Κανακάκη σε παραπάνω.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως τα γκολ προήλθαν με δεύτερα σουτ έπειτα από ριμπάουντ, στα οποία οι Έλληνες διεθνείς διατήρησαν την ψυχραιμία τους. Η ελληνική ομάδα έκλεισε μπροστά την πρώτη περίοδο με 2-1, ενώ στην αρχή της δεύτερης περιόδου έχασε ευκαιρία σε παίκτη παραπάνω με τον Γούνα να δέχεται το μπλοκ του Φιλιόλι.

Στη συνέχεια ήρθε η ισοφάριση με τον Ντόλτσε να σκοράρει από το δοκάρι και το Φουντούλη να παίζει δύο καλές άμυνες στον παίκτη λιγότερο (1 μπλοκ και ένα κλέψιμο). Ο Καπότσης ήταν εκείνος που έδωσε και πάλι προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τρομερό σουτ από θέση 2, όμως οι Ιταλοί απάντησαν με τέρμα του Μποντέγκας στην κόντρα. Νωρίτερα, η ελληνική ομάδα είχε χάσει ευκαιρία στον ίδιο τομέα με τον Παπαναστασίου. Η «Σετεμπέλο» πήρε για δεύτερη φορά προβάδισμα με τέρμα του Φιλιόλι σε παραπάνω κι ενώ είχε προηγηθεί απόκρουση του Ζερδεβά, ενώ η ελληνική ομάδα έχασε ευκαιρία σε παραπάνω με κλέψιμο των Ιταλών. Το ημίχρονο έκλεισε με γκολ του Φουντούλη (4-4) σε παίκτη παραπάνω με την ελληνική ομάδα να βγάζει την τελευταία άμυνα.

Το δεύτερο μισό του αγώνα ξεκίνησε με γκολ των Ιταλών με ωραίο εξάμετρο του Ντι Φούλβιο, ενώ η Εθνική μας έχασε ευκαιρία στον παραπάνω με τον Φουντούλη να σουτάρει άουτ. Ακολούθησαν δύο αποκρούσεις του Ζερδεβά σε ισάριθμα σουτ του Ντι Φούλβιο, όμως το τρίτο του Φιλιόλι κατέκτησε στα δίχτυα με τους Ιταλούς να παίρνουν προβάδισμα δύο γκολ για πρώτη φορά (6-4).

Η Εθνική μας ομάδα δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη συνέχεια και μάλιστα η διαφορά θα μπορούσε να ανοίξει παραπάνω αν ο Ζερδεβάς δεν έλεγε «όχι» σε προσπάθεια του Φουντέλι από το πρώτο δοκάρι. Η ελληνική ομάδα έβγαλε και την επόμενη άμυνα σε λιγότερο, όμως οι Ιταλοί έκαναν τρία τα γκολ της διαφοράς με εξάμετρο του Λουόνγκο (7-4). Η ελληνική ομάδα έχασε ευκαιρία σε παραπάνω με τον Βλαχόπουλο και στη συνέχεια σκόραρε από φουνταριστό με το Μουρίκη να κάνει ωραία ενέργεια (7-5).

Η αρχή της τέταρτης περιόδου χαρακτηρίστηκε από τα λάθη νευρικότητας της ελληνικής ομάδας που δεν μπόρεσε να εκδηλώσει ορθόδοξα επιθέσεις. Οι Ιταλοί από τη μεριά τους έπαιξαν και με το χρόνο, ενώ μάλιστα έκαναν και πάλι τρία τα γκολ της διαφοράς με τον Ετσενίκε (8-5).

Η ελληνική ομάδα έχασε ακόμα μία ευκαιρία σε παίκτη παραπάνω και μάλιστα οι Ιταλοί κέρδισαν πέναλτι από τον Γενηδουνιά στην κόντρα, το οποίο έπιασε ο Ζερδεβάς. Στη συνέχεια ο Γενηδουνιάς μείωσε σε παίκτη παραπάνω (8-6), όμως τα γκολ των Ετσενίκε και Ρεντσούτο έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Ιταλών που έφτασαν στο τελικό 10-6.

Ιταλία – Ελλάδα 10-6 (1-2, 3-2, 3-1, 3-1)

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 2, Φοντέλι, Βελότο, Ρεντσούτο 1, Ετσενίκε 2, Φιγκάρι, Μποντέγκας 1, Αϊκάρντι, Ντόλτσε 1, Νικόσια.
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.