Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδος, Θόδωρος Βλάχος, μετά από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπόρεσε να κρύψει την ικανοποίηση του για το επίτευγμα αυτό.

Στην πρώτη του παρουσία σε προ ολυμπιακό τουρνουά οδήγησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Θόδωρος Βλάχος που το 2016 ήταν προπονητής της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας ετοιμάζει βαλίτσες για το Τόκιο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε στο site της ΚΟΕ μετά από την πρόκριση επί της Ρωσίας:

«Ο στόχος επετεύχθη. Διατηρήσαμε την παράδοση που θέλει την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης να εκπροσωπεί μονίμως τη χώρα στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Περιμέναμε αυτή την πρόκριση από πέρσι, αφού εκκρεμούσε λόγω της πανδημίας το προολυμπιακό τουρνουά. Κάναμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους τελευταίους δυόμιση μήνες και δικαιούμαστε σήμερα να πανηγυρίζουμε αυτήν την επιτυχία.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά μου που κατάφεραν και διαχειρίστηκαν ένα πολύ δύσκολο τουρνουά. Εμείς, οι άνθρωποι του χώρου, γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες ενός προολυμπιακού τουρνουά και όχι αυτοί που πριν ξεκινήσουν οι αγώνες έλεγαν ότι σίγουρα θα προκριθούμε στο Τόκιο. Μείναμε ψύχραιμοι, διαχειριστήκαμε τα έντονα συναισθήματα και παίξαμε αποφασισμένα στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Ρωσία

Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες την πιστώνονται όλοι. Πρόκειται για μία ομαδική επιτυχία. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου και τους συνεργάτες μου.

Στο Ρότερνταμ για μια ακόμη φορά παρουσιάσαμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχουμε σαν λαός. Στα παιχνίδια που εμφανιστήκαμε ως ακλόνητο φαβορί παραλίγο να την πατήσουμε. Και στον αγώνα με τη Γεωργία και στον προημιτελικό με τη Γαλλία δεν είχαμε τα στοιχεία που θα έπρεπε και ο τίτλος του φαβορί βάρυνε τα χέρια μας».