Στην πολύ καλή απόδοση και την συγκέντρωση των παικτών του στάθηκε ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Θοδωρής Βλάχος, τονίζοντας πως ο όμιλος δεν έχει εύκολα παιχνίδια και η «γαλανόλευκη» θα χρειαστεί καθαρές νίκες για να διεκδικήσει την πρωτιά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

Για τη σημερινή εμφάνιση της Εθνικής:

«Δεν ήταν εύκολο κόντρα σε μία ομάδα όπως η Κροατία. Μπορούσαμε να κερδίσουμε! Η διαχείριση του παιχνιδιού, το πολύ καλό ξεκίνημα, ακόμα και στο 7-6 είχαμε ευκαιρίες να τελειώσουμε την υπόθεση νίκη. Η Κροατία είναι πολύ καλή ομάδα που αγωνίζεται πολύ καλά στην άμυνα. Με την ισοπαλία δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια, πλέον θα η πρωτιά θα κριθεί στις διαφορές τερμάτων.

Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίξαμε, κυρίως από το πώς ξεκινήσαμε. Ήταν πολύ συγκεντρωμένα τα παιδιά. Βέβαια, κάναμε κάποια λάθη που επισημάναμε και δεχθήκαμε τρία γκολ στο δεύτερο οκτάλεπτο, χάνοντας το προβάδισμα. Αυτό είναι το παιχνίδι, όταν παίζεις με έναν ισάξιο αντίπαλο. Στη συνέχεια, σίγουρα, θα υπάρξουν παιχνίδια πιο σημαντικά από το σημερινό. Θα χρειαστεί σε όλα να δώσουμε το 100%».

Για τους νέους παίκτες στο ρόστερ της Εθνικής:

«Για ένα-δύο παιδιά ήταν ένα μικρό «σοκ» και φάνηκε στην απόδοσή τους, για κάποιους άλλους όχι. Τα συμπεράσματα, όμως, θα τα βγάλουμε στο τέλος της διοργάνωσης και για τους νέους και για τους παλιούς. Θα κάνουμε… ταμείο και θα βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για τη συνέχεια».

Για τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν κοντά σε Ιαπωνία και Γερμανία:

«Δεν έχουμε εύκολα παιχνίδια στον όμιλο. Είναι παιχνίδια που θέλουν μεγάλη προσοχή, ειδικά μετά την ισοπαλία. Θα χρειαστούμε καθαρές νίκες, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε την πρωτιά στον όμιλο».