Ο Θοδωρής Βλάχος δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την αναμενόμενα εύκολα νίκη της Εθνικής πόλο Ανδρών επί της Κίνας (24-6) στο πρώτο της παιχνίδι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

«Η Κίνα είναι μία ομάδα με χαμηλές δυνατότητες, τα δύο ρόστερ δεν μπορούν να συγκριθούν. Ήμασταν αρκετά σοβαροί, ήταν ένα καλό παιχνίδι. Το πιο σοβαρό ματς θα είναι το τρίτο με τους Γάλλους, θέλουμε να φτάσουμε ως εκεί έχοντας διάθεση και να είμαστε σοβαροί» δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε:

«Ήταν κάτι καινούριο, ποτέ δεν υπήρξαν δύο διοργανώσεις με διάστημα 15 ημερών διαφοράς. Θα δείξει αν κάναμε κάτι σωστά ή λάθος. Τα παιδιά είναι κουρασμένα, ερχόμενοι και από τις υποχρεώσεις με τις ομάδες τους. Βήμα-βήμα, σιγά-σιγά, δεν είναι μόνο η σωματική κούραση, αλλά και η πνευματική. Υπάρχει πολλή πίεση, όλα είναι στον μέγιστο βαθμό. Θέλει ιδιαίτερη διαχείριση, προσπαθούμε να ακούσουμε τι λένε οι αθλητές, τι αισθάνονται. Ο στόχος είναι υψηλός, εάν παίξουμε πολύ καλά. Πρέπει να είμαστε καλοί και να κάνουμε μεγάλες νίκες με μεγάλους αντιπάλους».

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς, που ήταν ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας με πέντε γκολ, τόνισε: «Οι πρεμιέρες κρύβουν δυσκολίες, γι’ αυτό είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα, κρατάμε αυτό και συνεχίζουμε. Νιώθουμε έτοιμοι, έχουμε άλλο ένα παιχνίδι με τη Βραζιλία θεωρητικά εύκολο και μετά το ντέρμπι με τη Γαλλία, που είναι στις 9 του μήνα. Σίγουρα, μετά το Ευρωπαϊκό δεν ήμασταν καθόλου ευχαριστημένοι με την απόδοσή μας. Το ματς με την Κίνα ήταν ένα καλό… ξύπνημα, δείξαμε διάθεση και ενέργεια, που είναι το πιο σημαντικό με όποιον αντίπαλο και εάν παίζεις».

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης είπε από την πλευρά του: «Έχουμε πει ότι το πρώτο παιχνίδι είναι σημαντικό σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, είτε Παγκόσμιο, είτε Ευρωπαϊκό. Θέλαμε να μπούμε δυνατά και να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα έχει και πάλι υψηλούς στόχους. Βλέπουμε, όμως, το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, το ξέραμε από την αρχή, αλλά μετά από αυτό που έγινε στο Ευρωπαϊκό, η ομάδα είναι ψυχολογικά, σωματικά και πνευματικά έτοιμη για να τα δώσουμε όλα για ψηλά στο Παγκόσμιο εδώ στην Ντόχα, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί».