Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Βουλιαγμένης και επικράτησε με 11-6, ξεκινώντας με μπρέικ την σειρά, για το 1-0 στους τελικούς της Α1 πόλο ανδρών.

Η ομάδα του Πειραιά έπαιξε εντυπωσιακή άμυνα αφού δέχτηκε μόλις ένα γκολ σε τρίτο και τέταρτο οκτάλεπτο. Καθοριστική ήταν και η απόδοση του Κωνσταντίνου Γενηδουνιά που με τρία σερί γκολ στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου που έδωσε προβάδισμα πέντε τερμάτων στην ομάδα του Θοδωρή Βλάχου.

Ο δεύτερος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη 13 Μαΐου στις 6 το απόγευμα.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με ωραίο μπάσιμο του Γενηδουνιά σε θέση φουνταριστού. Η Βουλιαγμένη είχε απάντησε και προηγήθηκε με Γκιουβέτση και Αλαφραγκή. Οι δύο ομάδες ήταν απόλυτα εύστοχες στις ευκαιρίες που είχαν με παίκτη παραπάνω και έφτασαν στο 3-3 στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου.

Ισορροπημένο ήταν και το δεύτερο οκτάλεπτο. Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε με 5-4 με τον Γκιουβέτση στον παίκτη παραπάνω με τον Ολυμπιακό να απαντάει με τον Χρυσοσπάθη με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Η ομάδα των νοτίων προαστίων βρήκε και πάλι γκολ με τον Κουρουβάνη με σουτ από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ισοφάρισε με γκολ του Ίρβιγνκ στην κόντρα με το 5-5 να είναι το σκορ του δεύτερου οκταλέπτου.

Ο τελικός ήταν κλειστός και στο τρίτο οκτάλεπτο. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Δερβίση μετά από αρκετή ώρα με τον Λόζινα να ισοφαρίζει σε 6-6 για την ομάδα των νοτίων προαστίων. Ο Χρυσοσπάθης και ο Σκουμπάκης έδωσαν για πρώτη φορά προβάδισμα δύο τερμάτων για τον Ολυμπιακό για το 6-8 στο τρίτο οκτάλεπτο.

Με δύο γκολ του Γενηδουνιά (το δεύτερο με πέναλτι) η ομάδα του Πειραιά έφτασε στο 6-10 στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου. Η Βουλιαγμένη έχασε σημαντικές ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω και στην επόμενη φάση ο Γενηδουνιάς με το τρίτο διαδοχικό του τέρμα έκανε το 6-11 καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου.

Στο υπόλοιπο ματς δεν άλλαξε τίποτα με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη και το προβάδισμα για τον φετινό τίτλο.