Την έκτη θέση της τελικής κατάταξης κατέλαβε η εθνική υδατοσφαίρισης νέων γυναικών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που ολοκληρώνεται απόψε στην Κοϊμπρα της Πορτογαλίας.

Στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του στη διοργάνωση, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 14-13 από τις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας εικόνα… κατάρρευσης στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ομάδα της Ευτυχίας Καραγιάννη κράτησε “άσφαιρες” τις Αμερικανίδες για περίπου 10,5 λεπτά και, με σερί 4-0, προηγήθηκε 4-1, για να φτάσει και στο 6-2 λίγο πριν τελειώσει η δεύτερη περίοδος.

Η συνέχεια όμως ήταν τελείως διαφορετική, αφού η ελληνική άμυνα σταμάτησε να λειτουργεί σωστά, οι ΗΠΑ κάλυψαν τη διαφορά και, με σερί 5-0, απέκτησαν προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων (13-9), πεντέμισι λεπτά πριν τη λήξη. Η εθνική μείωσε σε 13-12 με τη Τριχά, 57΄΄ πριν το τέλος, αλλά ένα γκολ της Λάινμπακ “σφράγισε” την έκβαση του παιχνιδιού, με την Ντένια Κουρέτα να διαμορφώνει το τελικό σκορ, με το πέμπτο προσωπικό της τέρμα.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-5, 7-3, 4-4

Οι συνθέσεις:

ΗΠΑ: Κάρπεντερ, Αουσμους, Νέθερτον, Στράικερ 5, Σμιθ, Φλιν 2, Μποναγκουίντι 2, Λάινμπακ 2, Χίλι, Γούντχεντ, Στιλ, Γκατζανίγκα 3, Πίρσον

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυρωτά, Σάντα, Καϊάφα, Σιούτη 2, Μουστακαρία, Τσιμάρα, Τορνάρου 1, Κουρέτα 5, Χαλδαίου 1, Τριχά 4, Αγγελίδη, Κωνσταντοπούλου, Καλαϊτζή