Η Κατερίνα Στεφανίδη που διανύει από τις καλύτερες χρονιές και κάνει συνεχώς περήφανους όλους τους Έλληνες, συνεχίζει να το κάνει αφού μετά την ανάδειξή της σε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017, τώρα διεκδικεί τον τίτλο και της καλύτερης αθλήτριας του κόσμου!

Η δημοσκόπηση της IAAF για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας του 2017, ανέδειξε τρεις φιναλίστ και μία από αυτές είναι η Ελληνίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου.

Στην ίδια τριάδα είναι η Αλμάζ Αγιάνα (Αιθιοπία), «χρυσή» Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 10.000 μέτρα και η Βελγίδα Ναφισάτου Τιάμ, επίσης κάτοχος του Ολυμπιακού και παγκόσμιου τίτλου στο έπταθλο.

Το ίδιο τίτλο για αθλητή του κόσμου, διεκδικεί και κάποιος από τους τρεις φιναλίστ άνδρες οι οποίοι είναι: ο Βρετανός Μο Φαρά, που στο Λονδίνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10.000μ και το ασημένιο στα 5.000 μέτρα, ο Νοτιοαφρικανός Γουέιντ φαν Νίκερκ, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 400μ με 43.03 και ο Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ) με την 2η καλύτερη επίδοση (2.43μ) όλων των εποχών στο ύψος και νικητή του αγωνίσματος τον Αύγουστο στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο κορυφαίος άνδρες και η κορυφαία γυναίκα αθλήτρια θα γίνουν γνωστοί στις 24 Νοεμβρίου, κατά την διάρκεια του ετήσιου γκαλά της IAAF στο Μονακό.