Ο ασυναγώνιστος Μόντο Ντουμπλάντις αναδείχτηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ σε έναν τελικό όπου ο Εμμανουήλ Καραλής κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Το κάνει να μοιάζει τόσο εύκολο. Ο Μόντο Ντουμπλάντις είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο άλμα επί κοντώ. Είναι μόλις 21 ετών και κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο με άλμα στα 6.02 ενώ κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

Τι άλλο του μένει; Να πηδήξει πάνω από τα 6.20 μέτρα. Στον τελικό του Τόκιο δοκίμασε στα 6.19 και το έχασε για λίγο. Η βελτίωση του δικού του παγκόσμιου ρεκόρ είναι θέμα χρόνου.

Ο Ντουμπλάντις έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου έχοντας μόνο επιτυχημένες προσπάθειες μέχρι τα 6.02, επίδοση που του χάρισε και την πρώτη θέση. Ο Σουηδός πέρασε με επιτυχία τα 5.55, τα 5.80, τα 5.92, τα 5.97 και τα 6.02 για να βρεθεί στην κορυφή.

Πιέστηκε πάντως αρκετά από τον Αμερικανό Νίλσεν που με 5.97 σημείωσε ατομικό ρεκόρ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο, Τιάγκο Μπραζ με άλμα στα 5.87 που είναι η καλύτερη επίδοσή του για φέτος.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, που συμμετείχε στον τελικό ξεπέρασε τον εαυτό του. Με άλμα στα 5.80, ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ και κατέλαβε την τέταρτη θέση. Πρόκειται για πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Έλληνα αθλητή που είναι μόλις 21 ετών.

Ο Καραλής βρέθηκε πάνω από σπουδαία ονόματα του αγωνίσματος όπως ο Πιοτρ Λίσεκ και ο Ρενό Λαβιλενί. Ο Γάλλος θρύλος του αγωνίσματος τραυματίστηκε στην προθέρμανση και έκανε μεγάλο αγώνα για να κάνει τα άλματά του. Τελικά ολοκλήρωσε τον αγώνα του με επίδοση στα 5.70 μέτρα και την όγδοη θέση.