Δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε ο Έλληνας πρωταθλητής του επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα θα είναι αρκετά υψηλού επιπέδου. Ενώ, συμβούλεψε τα νέα μέλη της εθνικής ομάδας να παραμείνουν προσγειωμένοι και να μην βιάζονται να κάνουν επιτυχίες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα αποσυρθεί, αφού αυτό μπορεί να το κάνει μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, αλλά δεν αποκλείει από τη στιγμή που θα είναι καλά στην υγεία του να συνεχίσει μέχρι τα 40 χρόνια του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κώστα ένα ακόμη παγκόσμιο πρωτάθλημα, ένας ακόμη στόχος στην καριέρα σου: «Είμαι σε καλή κατάσταση και η προετοιμασία μου έχει πάει καλά. Η χρονιά αγωνιστικά ήταν καλή και ήμουν αρκετά σταθερός. Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση στην 6η συμμετοχή μου σε Παγκόσμιο ανοικτού και αυτό φάνηκε και στον πρόσφατο αγώνα Ευρώπης – ΗΠΑ στο Μινσκ, όπου πέρασα τα 5.75μ, την καλύτερη εφετινή μου επίδοση και αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι βρίσκομαι σε ένα καλό επίπεδο ενόψει της διοργάνωσης.

Είχες προκριθεί σε παγκόσμιο και το 2012, αλλά τότε είχες έναν τραυματισμό: «Όπως είπα ήδη για μένα θα είναι η 6η φορά που θα αγωνιστώ σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ παράλληλα είναι και η 7η πρόκριση που παίρνω για την διοργάνωση, γιατί το 2012 στο Λονδίνο δεν μπόρεσα να πάω, αφού απέσυρα τη συμμετοχή μου τελευταία μέρα , λόγω τραυματισμού στο γόνατο και δεν πρόλαβα να αποθεραπευτώ».

Τι πιστεύεις για τον αγώνα που θα δώσεις στην Ντόχα;
«Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, γιατί το επί κοντώ ανδρών είναι σε υψηλό επίπεδο. Έχει μεγάλες επιδόσεις και γενικότερα υψηλό μέσο όρο των αθλητών. Πρώτος στόχος μου η είσοδος στον τελικό, κάτι αρκετά δύσκολο και στη συνέχεια να δώσω εκεί τη μάχη, σε έναν εντελώς διαφορετικό αγώνα, που θεωρώ ότι θα είναι ανοικτός για όλους και όλα μπορούν να συμβούν».

Ποιοι πιστεύεις ότι θα ξεχωρίσουν, με δεδομένο ότι το παγκόσμιο διεξάγεται αργότερα από το συνηθισμένο και αν κάποιοι καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό;
«Ξεκινήσαμε τη σεζόν στις 3 Μαϊου από το Diamond League της Ντόχα και μετά από πέντε μήνες τελειώνουμε τη σεζόν στο ίδιο μέρος, την Ντόχα. Επειδή αγωνίστηκα σε αρκετούς αγώνες με τους ξένους συναθλητές το καλοκαίρι, είδα ότι έγιναν πολλές μεγάλες επιδόσεις και ρεκόρ στα μέσα της σεζόν. Φυσικά μιλάμε για αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου, σταθερούς, ταλαντούχους, που σίγουρα μπορούν να διαχειριστούν μια κατάσταση τέτοια και για το λόγο αυτό πιστεύω ότι το επίπεδο θα είναι υψηλό. Βέβαια είναι απρόβλεπτο το άλμα επί κοντώ, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί, είναι και το τέλος της σεζόν, αλλά όπως είπα είναι ικανότατοι αθλητές και μπορούν να διαχειριστούν μια κατάσταση».

Σε τι ύψος θα κριθεί η πρόκριση στον τελικό;
«Έχουμε δει ότι ειδικά οι προκριματικοί είναι από τους πιο αλλόκοτους αγώνες. Εχουμε δει απίστευτα πράγματα. Ότι και να σας πω θα είναι δώρο άδωρο αυτή τη στιγμή».

Εκτός από εσένα ποιοι άλλοι Έλληνες πιστεύεις ότι μπορούν να διακριθούν;
«Πολλά παιδιά. Μπορούμε να έχουμε μετάλλια, μπορούμε να έχουμε διακρίσεις, αλλά για μένα καλό θα είναι να είμαστε προσγειωμένοι. Γιατί κάθε φορά ξεκινάμε τους αγώνες με απίστευτες προσδοκίες κλπ. Να είμαστε προσγειωμένοι και ρεαλιστές. Εγώ πιστεύω στην ομάδα και το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, τα παιδιά όλα είναι ικανότατα και πιστεύω ότι θα πάμε αρκετά καλά»

Για πόσα χρόνια ακόμη θα συνεχίσεις; Είσαι στα 33 χρόνια σου: «Αυτό δεν το ξέρω. Μπορεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να αποσυρθώ. Μπορεί να πηδάω μέχρι τα 40 χρόνια μου. Αυτό δεν το ξέρω. Από τη στιγμή που είμαι καλά στην υγεία μου και δεν έχω κανένα πρόβλημα υγείας μπορώ να συνεχίσω μέχρι και τα 40».