Στην Αθήνα έφτασε μετά από πολύωρο ταξίδι ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Τόκιο στους κρίκους σημείωσε στους δημοσιογράφους ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι μία αγκαλιά στις κόρες του.

Σημείωσε μάλιστα ότι θα ασχοληθούν και οι δύο με τον αθλητισμό.

Ο Πετρούνιας, που πέταξε μαζί με τον Εμμανουήλ Καραλή υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να βγει ακόμη και δεύτερος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το κίνητρό του για τους επόμενους Ολυμπιακούς στο Παρίσι είναι ακόμη πιο ισχυρό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια:

«Όταν έφτασα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορώ να πω ότι φτάσαμε κάπως λαχανιασμένοι, γιατί ήταν πολύ μακρά η διαδικασία της πρόκρισης. Διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο. Ήμουν και είμαι σε καλή ψυχολογία, ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα. Πάνω στους κρίκους έκανα την καλύτερη εμφάνιση της ζωής μου, η προσγείωση είναι ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Θεωρώ ότι μπορούσα να είμαι και στη 2η θέση, αλλά αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι αθλητές πήραν αυτό που αξίζανε».

Για το κίνητρό του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού: Τα συναισθήματα είναι μόνο θετικά. Το κίνητρο είναι τεράστιο. Αρκετά είναι τα χρόνια που κέρδιζα, αυτοί οι αθλητές με κυνηγούσαν επτά χρόνια. Είναι αυτό που χρειαζόμουν για να συνεχίσω με μεγαλύτερο πείσμα. Είναι κοντά τα τρία χρόνια, μου φαίνονται αστεία. Θα το κάνω και θα τα καταφέρω, είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.

Για το τι πρέπει να αλλάξει στον ελληνικό αθλητισμό: Αρχικά πρέπει οι αθλητές που αντιμετωπίζουν αυτές τις δυσκολίες να ακούγονται τα προβλήματά τους καθ’ ολη τη διάρκεια της τετραετίας κι όχι μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για να μη βλέπουμε περιπτώσεις σαν του Ιακωβίδη. Με μία καλύτερη οργάνωση, μπορεί ο αθλητισμός να πάει ακόμα καλύτερα. Θέλω να πιστεύω ότι η φωνή των αθλητών σιγά σιγά μεγαλώνει, θα αυξηθεί η εκπροσώπηση τους και σε βάθος χρόνου θα λυθούν τα προβλήματα.

Ενώ για τις φωτιές που πλήττουν τη χώρα: Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους που έχουν χάσει τις περιουσίες τους. Ελπίζουμε να σταματήσει αυτό που γίνεται στη χώρα μας και στη φύση μας. Μας στεναχωρεί επίσης πάρα πολύ αυτό που έχει συμβεί με τα ζωάκια.

Για να κλείσει λέγοντας: Το μόνο που θέλω είναι να τρέξω να πάρω αγκαλιά τις κόρες μου.