Η Κατερίνα Στεφανίδη, πέρασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού της Ρώμης και στις δηλώσεις του τόνισε πως θέλει να πετύχει ρεκόρ για φέτος.

Η αθλήτρια δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένη από την εμφάνισή της, αφήνοντας υποσχέσεις για δυναμική παρουσία στον τελικό που θα διεξαχθεί το βράδυ της Δευτέρας.

Αναλυτικά όσα είπε η Στεφανίδη:

«Χρειάστηκε το μεγαλύτερο κοντάρι που έχω χρησιμοποιήσει όλη τη χρονιά για να περάσω το 4,50. Είναι ένα θετικό αυτό που ένιωθα μαλακά τα κοντάρια. Θεωρώ ωστόσο πως έπαιξε ρόλο και η ζέστη.

Αισθάνθηκα πολύ καλά. Είναι νωρίς ακόμη στη σεζόν. Προφανώς και κοιτάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εδώ θέλουμε να συνεχίσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και να πετύχω ένα φετινό ρεκόρ. Στην Οστράβα πριν δέκα ημέρες ήμουν πολύ κοντά στο 4,74μ. ένα ύψος που έχω δει αρκετές φορές φέτος. Θεωρώ ότι η Αγγλίδα είναι το μεγάλο φαβορί, έχει πολύ ωραία άλματα. Ωστόσο έχει πηδήσει πολύ καλά και η Μόζερ, θα την ευνοήσει και η βαλβίδα, που είναι βαθιά».

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου μετά τη συμμετοχή της στον προκριματικό του επί κοντώ, δήλωσε: «Έκανα πολλά λάθη στον αγώνα. Δε ξέρω γιατί το έκανα αυτό. Τον χάρηκα τον αγώνα. Στεναχωρήθηκα όμως που δεν ήρθε και το 4,50 μέτρα».

Από την πλευρά της η Ελένη Πόλακ είπε: «Πρώτη φορά που με πονάει τόσο αγώνας. Αισθανόμουν βαριά στη διάρκεια του αγώνα. Δε ξέρω αν έφταιξε η ζέστη ή ότι έκανα αρκετά άλματα».