Απευθείας στα προημιτελικά της δικώπου άνευ πέρασε το ελληνικό πλήρωμα των γυναικών με τις Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου που αγωνίστηκαν νωρίς στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Α-Γ που διεξάγεται στο Λινζ της Αυστρίας.

Οι χρυσές Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στη κατηγορία κάτω των 23 πριν σχεδόν ένα μήνα στη Φλόριντα των ΗΠΑ πήραν τη 2η θέση στη σειρά τους με χρόνο 7.13.98 και δε θα χρειαστεί να δώσουν επαναληπτικό αγώνα για να προκριθούν στα προημιτελικά.

Σπουδαία πρεμιέρα έκανε ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ των ανδρών. Ο πρωταθλητής των Ιωαννίνων πήρε την πρώτη θέση στη σειρά του με χρόνο 7.05.55 και πέρασε στην πρώτη φάση των προημιτελικών αποφεύγοντας τουλάχιστον μια κούρσα.

Την πρόκριση για τα προημιτελικά πήρε και στο σκιφ ελ βαρών ο Λευτέρης Κόνσολας. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε στην 3ηθέση στον προκριματικό με χρόνο 7.20.74 και θα θα χρειαστεί να πάρει μέρος στον επαναληπτικό

Αντίθετα η δίκωπος των ανδρών με τους Θανάση Παλαιοπάνο και Γιάννη Καλανδαρίδη θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό αφού στον προκριματικό πήρε την 5ηθέση με χρόνο 6.43.88 όπως και το διπλό ελαφρύ των ανδρών με τους Πέτρο Γκαϊδατζή-Αντώνη Παπακωνσταντίνου που ήταν 4ο στον προκριματικό με χρόνο 6.51.27 .

Η Κατερίνα Νικολαϊδου στο σκιφ γυναικών πήρε την 4η θέση με χρόνο 8.28.66 Η πρωταθλήτρια μας που ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες ημέρες με ένα πρόβλημα υγείας θα έχει ακόμα μια ευκαιρία να περάσει στα προημιτελικά από τον επαναληπτικό