Ο Κάρλος Αλκαράθ επικράτησε, στον τελικό του US Open, με 3-1 του Κάσπερ Ρουντ κι έγινε ο νεότερος παίκτης που ανεβαίνει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ανεξάρτητα από τον νικητή ήταν δεδομένο ότι στον τελικό του US Open θα γραφόταν ιστορία. Εκείνος τελικά που κατάφερε να γράψει το όνομα του σε αυτήν ήταν ο Κάρλος Αλκαράθ.

Ο 19χρονος Ισπανός επικράτησε 3-1 σετ του Κάσπερ Ρουντ και κατέκτησε το US Open. Αυτός είναι ο πρώτος του τίτλος σε Grand Slam και συνοδεύεται από πολλά ρεκόρ.

Το πρώτο και μεγαλύτερο είναι πως από το πρωί της Δευτέρας (12/09) θα είναι ο νεαρότερος σε ηλικία τενίστας που ανεβαίνει στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης. Επιπρόσθετα έγινε ο νεαρότερος που κατακτά το US Open από το 1990.

Ο αγώνας:

Ο Αλκαράθ ήταν ο πρώτος που απείλησε με break δημιουργώντας δύο break points στο πρώτο game. Ο Ρουντ άντεξε, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και στη δεύτερη ευκαιρία που δημιούργησε ο Ισπανός.

Έτσι, στο τρίτο game ο Αλκαράθ έκανε το break το οποίο αποδείχτηκε αρκετό, αφού στη συνέχεια του σετ κράτησε εύκολα το σερβίς του και έφτασε εύκολα στο 1-0 με 6-4.

Το δεύτερο σετ ουσιαστικά κρίθηκε στο καθοριστικό όπως αποδείχτηκε πέμπτο game. Ο Ρουντ κράτησε το σερβίς του σ’ ένα κλειστό game στο οποίο ο Αλκαράθ είχε break point.

Αυτό τον βοήθησε σημαντικά στην ψυχολογία του και από εκείνο το σημείο και μετά κυριάρχησε στο κορτ. Ο Νορβηγός πήρε και τα τρία games που ακολούθησαν κάνοντας δύο breaks για να φτάσει στο 1-1 σετ με 6-2.

Ο Ρουντ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και ξεκίνησε το τρίτο σετ με break. Ο Αλκαράθ απάντησε και έφερε το σετ στα ίσα στο 2-2 και στη συνέχεια οι δυο τους κράτησαν το σερβίς τους δίχως προβλήματα μέχρι και το δωδέκατο game.

Εκεί ο Νορβηγός δημιούργησε δύο break points που ήταν και set points, όμως ο Ισπανός τα έσβησε και τα δύο. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ όπου ο Αλκαράθ ήταν καταιγιστικός και κατάφερε να πάρει το τρίτο σετ χάνοντας μόλις έναν πόντο φτάνοντας στο 2-1 σετ με 7-6(1).

Στο τέταρτο σετ όλα έδειχναν να έχουν πάρει το δρόμο τους. Ο Αλκαράθ περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να κάνει το break. Αυτή ήρθε στο εκτο game όταν και κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Ρουντ για να προηγηθεί με 4-2.

Στη συνέχεια αμφότεροι κράτησαν το σερβίς του για να κλείσει το σετ και το ματς ο Αλκαράθ με 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3.