ΝαδάλΟ Ραφαέλ Ναδάλ αποφάσισε να μην λάβει μέρος στο US Open λόγω του covid-19, ενώ και η πολύμηνη αποχή τον «ανάγκασε» να μείνει στην Ευρώπη και να προετοιμαστεί για τη χωμάτινη περίοδο και συγκεκριμένα για το Roland Garros.

Το Madrid Open ακυρώθηκε λόγω του covid-19. Έτσι το μοναδικό Masters πριν από το Roland Garros είναι το Rome Open το οποίο θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου 2020 στην «Αιώνα Πόλη».

Ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε το 2019 τον 9ο τίτλο του στη Ρώμη, που είναι και πρώτος στη σχετική λίστα, οι διοργανωτές ίσως αυξήσουν τον αριθμό των παικτών του ταμπλό μετά από την ακύρωση του Madrid Open αλλά ο Ισπανός δεν είναι σίγουρος εάν θα συμμετάσχει.

«Θα ήταν επικίνδυνο να έκανα τόσο απότομη αλλαγή από τα σκληρά γήπεδα στο χώμα. Είναι πολύ καλύτερο για το σώμα μου να προετοιμαστώ σε μια αργή επιφάνεια, αυτό ωστόσο δεν με παρότρυνε τόσο από το να μην αγωνιστώ στη Νέα Υόρκη.

Δεν ξέρω αν θα αγωνιστώ στη Ρώμη ή όχι, περιμένω να ακούσω νέα και να δω πως θα μετατραπεί το καλεντάρι μετά την ακύρωση της Μαδρίτης. Μετά θα πρέπει να πάρω την απόφαση», είπε μεταξύ άλλων από την Μαγιόρκα στο πρακτορείο EFΕ ο Ναδάλ.