Το εκρηκτικό κλίμα που υπάρχει τις τελευταίες ώρες στην Κολομβία επηρέασε και τον άθλημα του Τένις, με τον Ρότζερ Φέντερερ να ανακοινώνει μέσω των social media πως ο προγραμματισμένος φιλικός αγώνας με τον Σάσα Ζβέρεφ στην Μπογκοτά αναβλήθηκε.

Μια μέρα μετά τις διαδηλώσεις κατά του προέδρου Ιβάν Ντούκε, ο δήμαρχος απαγόρευσε την κυκλοφορία στην πρωτεύουσα από τις 21.00 ως τις 04.00 για να αποφευχθούν νέα επεισόδια.

Κατά συνέπεια, λοιπόν, δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθεί το φιλικό του Φεντ με τον Ζβέρεφ, που κάνουν αυτές τις μέρες περιοδεία στη Λατινική Αμερική. Είχαν προηγηθεί οι εμφανίσεις τους στο Σαντιάγο και του Μπουένος Άιρες.

«Είμαι πολύ λυπημένος για το λαό της Μπογκοτά», ανέφερε στα social media o 38χρονος Ελβετός.«Λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας απόψε, δεν μπορέσαμε να κάνουμε τον αγώνα που περίμενα τόσο πολύ. Σας υπόσχομαι πως ο Sascha και εγώ θα επιστρέψουμε στο μέλλον για έναν αγώνα μπροστά από τους Κολομβιανούς φιλάθλους μας. Έχω υπέροχες αναμνήσεις από το τουρνουά της Μπογκοτά το 2012 και ανυπομονώ να ξαναπαίξω».

Απόψε Φέντερερ και Ζβέρεφ θα αγωνιστούν στο Μεξικό, ενώ τελευταία στάση θα είναι το Κίτο αύριο Κυριακή.