Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μελβούρνης απέρριψε το αίτημα του υπουργείου εσωτερικών της Αυστραλίας για μεταφορά της εκδίκασης της υπόθεσης της απαγόρευσης εισόδου του Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα.

Το υπουργείο εσωτερικών της Αυστραλίας είχε ζητήσει η εκδίκαση της υπόθεσης του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο να γίνει την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου και όχι τη Δευτέρα όπως είχε αρχικά οριστεί. Έτσι θα είχαν χρόνο να προετοιμάσουν τη «γραμμή» του στην υπόθεση που συγκεντρώνει όλα τα φώτα του αθλητικού και όχι μόνο κόσμου.

Το αίτημα των Αυστραλών απορρίφθηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο, γεγονός που μεταφράζεται από τα ξένα ΜΜΕ ως μία πρώτη «νίκη» του Σέρβου. Σημειώνεται ότι η Tennis Australia πίεζε για οριστική απόφαση μέχρι την Τρίτη, προκειμένου να δηλωθεί ο Σέρβος στην λίστα των συμμετεχόντων του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

Την ίδια στιγμή, οι νομικοί εκπρόσωποι του Νόβακ Τζόκοβιτς εμφανίζονται πανέτοιμοι, με ένα έτοιμο υπόμνημα 35 σελίδων στο οποίο αναλύουν λεπτομερώς γιατί πρέπει να αναιρεθεί η απόφαση ακύρωσης της visa εισόδου του Σέρβου στην Αυστραλία. Οι δικηγόροι του Σέρβου στηρίζονται σε διάταξη που αναφέρει ότι αν κάποιος έχει νοσήσει τους έξι τελευταίους μήνες, δεν χρειάζεται να είναι εμβολιασμένος, βάσει και όσων προβλέπονται από τις υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 16 Δεκεμβρίου.