Η Αρίνα Σαμπαλένκα τα χρειάστηκε, όμως γύρισε… τον διακόπτη και διέλυσε την Στόρμι Σάντερς στον πρώτο γύρο του Australian Open.

Η Αυστραλή τενίστρια της πήρε το πρώτο σετ (7-5) και προηγήθηκε με 3-1 στο δεύτερο, αλλά εκεί το Νο2 στον κόσμο άρχισε να παίζει εκπληκτικό τένις. Πήρε 9 games στη σειρά και αφού κέρδισε με 6-3 το δεύτερο σετ, έφτασε και στην πρόκριση επικρατώντας και στο τρίτο με 6-2.

Η Σαμπαλένκα άρχισε το ματς με τα γνωστά της προβλήματα στο σερβίς. Στα πρώτα δύο games που σέρβιρε είχε 4 διπλά λάθη και δέχτηκε break και στα δυο. Η διαφορά των δύο games που είχε η Σάντερς την έφεραν να σερβίρει για το σετ στο υπέρ της 5-4, όμως η Σαμπαλένκα έκανε το break. Ένα ακόμη διπλό λάθος της Σαμπαλένκα έφερε προβάδισμα 6-5 στην Αυστραλή, Νο135 στον κόσμο, που σέρβιρε ξανά για το σετ. Εφτασε σε set point και με λάθος της Λευκορωσίδας έκανε το 1-0.

Η Σαμπαλένκα βελτίωσε λίγο το σερβίς της και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 3-1 στο δεύτερο σετ, έκανε δύο break και κατάφερε να το πάρει με 6-3 για να στείλει το ματς σε τρίτο σετ.